Rövidpályás gyorskorcsolya vk: Jászapáti Petra és a női váltó bronzérmes

sportfaktor.hu

A magyar csapat megszerezte első érmeit a jelenlegi idényben a rövidpályás gyorskorcsolyázók világkupa-sorozatában: az Almatiban rendezett negyedik állomáson a 3000 méteres női váltó és Jászapáti Petra 500 méteren egyformán harmadik lett vasárnap.

Az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang folyamatban lévő országváltása nyomán nem lehettek olyan vérmes reményei a magyar csapat tagjainak, mint az elmúlt években, de a szegedi versenyző a pénteki selejtező után a negyeddöntőt futamgyőztesként vette sikerrel, majd az elődöntőből a szám világbajnoki bronzérmese, a holland Yara van Kerkhof mögött másodikként jutott a fináléba.

A továbbjuttatások miatt hatfős döntő mezőnyét esések után csak harmadjára engedték el a bírók, a 23 éves magyar versenyző idejének köszönhetően a második rajthelyről indulhatott. A legjobb pozícióból startoló Van Kerkhof rajt-cél győzelmet aratott, Jászapátit viszont megelőzte a másik holland, Michelle Velzeboer.

A többi egyéniben érdekelt magyar közül Bácskai Sára Luca és Somodi Maja, illetve Nógrádi Péter a reményfutamokból küzdötte magát a negyeddöntőbe, de ott mindannyian kiestek 1000 méteren.

A Bácskai, Somodi, Jászapáti, Kónya Zsófia összeállítású női váltó az ötcsapatos döntőben ugyan lemaradt az esélyesebb dél-koreai és kanadai négyestől, azonban könnyedén utasította maga mögé a kazah és a lengyel kvartettet, így szintén bronzérmes lett.

A Nógrádi, Talabos Attila, Tiborcz Dániel, Varnyú Alex alkotta férfi váltó továbbjuttatással került a szintén öt stafétát felvonultató döntőbe, ahol az eleső dél-koreai csapatot megelőzve negyedik lett Kanada, Hollandia és Japán mögött.

A sportág vk-sorozata februárban Drezdában folytatódik, majd Dordrechtben zárul. Előtte januárban Gdanskban rendezik az Európa-bajnokságot.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/60988/pics/lead_800x600.jpg
rövid pályás gyorskorcsolya

További cikkek

Egyéni sportok

Phjongcshang 2018: letette az esküt a magyar csapat

2018.01.22. 13:50
Letette az esküt hétfőn a február 9-én kezdődő phjongcshangi téli olimpiára és a március 9-én rajtoló téli paralimpiára utazó magyar csapat.

Egyéni sportok

Phjongcshang 2018: Oláh Bence és Tóth Ivett utazhat

2018.01.20. 16:00
A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnökségi tagjainak többsége szombatra elektronikus úton jóváhagyta azt a javaslatot, mely szerint a műkorcsolyázók női versenyében …

Egyéni sportok

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - Bánhidi: rengeteg információt kaptunk

2018.01.15. 14:50
Bánhidi Ákos csapatmenedzser szerint pozitív érzésekkel zárták a drezdai rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságot.

Egyéni sportok

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb: Knoch Viktor nem elégedett a bronzéremmel

2018.01.14. 19:30
Az ezüstérmes női váltó képviseletében Keszler Andrea elégedetten, míg a bronzérmes férfi staféta rangidőse, Knoch Viktor kissé bosszankodva …

Egyéni sportok

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb: mindkét magyar váltó érmet szerzett

2018.01.14. 15:55
A női váltó nagy csatában szerezte meg az ezüstérmet, míg a férfiak a harmadik helyen zártak a drezdai Európa-bajnokságon.

Egyéni sportok

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb: Krueger nyolcadik 1000 méteren

2018.01.14. 15:20
Legjobb magyarként az amerikai születésű Krueger Cole nyolcadik lett vasárnap 1000 méteren a drezdai EnergieVerbund Arenában zajló rövidpályás gyorskorcsolya …

Egyéni sportok

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb: Bácskai alvás nélkül nyerte első egyéni érmét

2018.01.13. 19:35
Jószerivel alvás nélkül nyerte Bácskai Sára Luca a magyarok egyetlen érmét a drezdai rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság …

Egyéni sportok

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb: mindkét magyar váltó döntős

2018.01.13. 17:25
Mindkét magyar váltó könnyedén, futamgyőztesként jutott a fináléba a drezdai rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság szombati napján.

Egyéni sportok

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb: mind a négy magyar a negyeddöntőben búcsúzott 500 méteren

2018.01.13. 15:20
Mind a négy magyar versenyző - Knoch Viktor, Burján Csaba, Jászapáti Petra és Kónya Zsófia - a negyeddöntőben …

Egyéni sportok

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb: Bácskai bronzérmes 1500 méteren

2018.01.13. 14:30
Bácskai Sára Luca bronzérmes lett 1500 méteren a drezdai EnergieVerbund Arenában zajló rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság szombati napján.