Női vízilabda Euroliga - Az UVSE az Olympiakosszal elődöntőzik

Kecskés István
Kecskés István

A hazai sportági szövetség honlapja, a waterpolo.hu kedden közölte, hogy a párosítást a kontinentális szövetség, a LEN nyoni központjában készítették el, s eszerint az El-ben a másik elődöntőt a házigazda spanyol Sabadell és az orosz Kirisi vívja. 

Az Euroliga Final Fourjának megrendezésére az UVSE is jelentkezett, de a LEN a spanyoloknak ítélte oda a jogot. A két elődöntőt április 22-én bonyolítják le, másnap van a bronzmeccs, majd a két győztes csapat részvételével a döntő. A tavalyi athéni finálét ugyanez a négy együttes vívta, akkor az Olympiakosz végzett az élen a Sabadell és a Kirisi előtt, az UVSE pedig negyedikként zárt.

A vizilabda.hu közlése szerint a női pólósok másik európai sorozatában, a LEN Kupában érdekelt magyar csapat, a Szentes az orosz Uralocska csapatával játssza az elődöntőt április 15-én, a másik elődöntős párban pedig a spanyolországi négyes döntőnek otthont adó Mataro együttese küzd meg a görög Vuliagmenivel. A két győztes vívja a másnapi döntőt, a vesztesek pedig a LEN Kupa Final Fourjának bronzérméért szállnak vízbe.

(fotó: vizipolo.hu)

Címkék: Vizes sportok
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/25470/pics/lead_800x600.jpg
Vizes sportok

További cikkek

Egyéni sportok

Végleges a magyar szinkronúszó-válogatott kerete

2017.06.02. 09:30
Kihirdette keretét a hazai rendezésű vizes világbajnokságra Natalija Taraszova, a magyar szinkronúszó-válogatott szövetségi kapitánya.

Csapatsportok

Budapest nagyon jól áll

2017.05.30. 19:25
Teljes mértékben elégedett a nyári világbajnokság előkészületeivel a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA.

Csapatsportok

Vizes vébé: készül a női vízilabda válogatott

2017.05.16. 14:50
A szlovákiai Somorján ráhangoló edzésekkel kezdte meg a felkészülést a nyári, budapesti vizes világbajnokságra a magyar női vízilabda-válogatott.

Egyéni sportok

Úszás: érthetetlen támadás a szövetség elnöke ellen

2017.05.07. 16:45
Miközben közeledik vizes világbajnokság, a magyar sport történetének legnagyobb hazai rendezésű eseménye, néhányan keményen támadják az úszószövetség elnökét.

Egyéni sportok

Átadták a csengeri uszodát

2017.05.04. 13:55
A magyar fiatalok és egészséges életmódra nevelésük ügye Magyarország első számú nemzeti ügye, nincs ennél fontosabb dolog - jelentette ki Orbán Viktor a csengeri tanuszoda átadásán.

Egyéni sportok

Vizes vb: minden a legnagyobb rendben

2017.05.02. 13:15
Hetvenhárom nappal a Magyarország által valaha rendezett legnagyobb sportesemény, a vizes világbajnokság rajtja előtt minden előkészület a tervezett ütemben halad.

Egyéni sportok

Hosszú Katinka: Nagyon észnél kell lenni

2017.04.23. 08:45
Hat arannyal zárta az úszók országos bajnokságát Hosszú Katinka. Tizenegy egyéni számban és két váltóban indulhatna a budapesti vébén.

Egyéni sportok

Úszás: kialakult a magyar világbajnoki keret

2017.04.23. 08:10
Az országos bajnokság befejeztével dr. Sós Csaba szövetségi kapitány – az edzőbizottság, majd a Magyar Úszószövetség elnökségének jóváhagyásával – kihirdette a válogatott csapatot a …

Egyéni sportok

Úszó OB: Gyurta Dániel jobb időt úszott, mint Rióban

2017.04.19. 21:10
Késely Ajna 1500 méter gyorson teljesítette a hazai rendezésű világbajnokságon való induláshoz szükséges A-szintet az úszók debreceni országos bajnokságának szerdai nyitónapján.

Egyéni sportok

Úszás: az első idei budapesti világverseny következik

2017.04.12. 09:35
A Magyar Diáksport Szövetség Budapesten rendezi az iskolai úszó világbajnokságot, amelyen igen sok tehetség száll majd medencébe.