WTCC: Mchelisz újabb négy pontja

MTI

Michelisz Norbert a nyitó futamos győzelme után a fő futamon a tizedik helyről előrelépett a nyolcadikra, csapattársát, Rob Huff-fot is megelőzve.

A fő futamra tovább emelkedett a hőmérséklet Motegiben: a levegő 29, az aszfalt 45 fokos volt. A Honda-boxban persze ettől függetlenül is forró volt a hangulat, miután nem sokkal korábban az első, második és harmadik helyet is behúzta a csapat három pilótája, Michelisz Norbert pedig megszerezte szezonbeli első győzelmét a Nyitó futamon.

Michelisz a fő futamon ismét nagyon jól rajtolt, a tizedik helyről kapásból fellépett a hetedikre, és csapattársát, Rob Huff-fot is megelőzte. A harmadik körben már a volvós Nestor Girolami mögé is megérkezett, de a mögötte Huff-fot is megelőző másik volvós, Thed Björk őt is meglepte, így Michelisz visszacsúszott a nyolcadik helyre.

A nyitó futam győztes magyarja Björk előzése után közvetlenül próbálkozott volna a revanssal, de a hatodik körre kicsit lemaradt a svéd mögött. Közben az élmezőnyben is rendeződtek az erőviszonyok, a két gyári Citroën, José María López és Yvan Muller magabiztosan haladt a kettős győzelem felé, mögöttük azonban a negyedik helyről egyet előrelépő Tiago Monteiro újabb dobogóért ment a Hondának.

A pontszerző helyeken a kezdeti helycseréket követően eseménytelenül csordogált a futam egészen a 13. körig, amikor José María López tulajdonképpen elengedte Yvan Mullert. A két Citroën helycseréje minden bizonnyal annak szólt, hogy mivel az argentin világbajnoki címe lényegében már zsebben, a franciát helyzetbe hozzák a világbajnoki második helyért folyó csatában. Muller a futamgyőzelmével így beérte pontszámban a vb második helyén álló Tiago Monteirót, mindkettejüknek 199 pontja van Motegi után.

José María López világbajnokként ünnepelt, hiszen mivel a thaiföldi versenyhétvége minden bizonnyal elmarad, behozhatatlan előnyre tett szert. A Citroën argentinja, aki az év végén távozik a sorozatból, harmadszorra is világbajnok lett a WTCC-ben.

Michelisz Norbert a nyitó futamon megszerzett 25 pontja mellé a Fő futamos nyolcadik helyével négyet tett hozzá, így összesen 29 ponttal zárt Japánban.

(michelisz.hu)

Címkék: WTCC
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/27708/pics/lead_800x600.jpg
WTCC

További cikkek

Autó-motor

Autósport: ezek voltak Michelisz Norbert legfontosabb győzelmei - videókkal

2019.12.18. 16:45
Hétvégén Michelisz Norbert történelmet írva megnyerte a 2019-es túraautó világkupát. Cikkünkben a magyar pilóta karrierjének legemlékezetesebb …

Autó-motor

Autósport: Michelisz Norbert felért pályafutása csúcsára

2019.12.16. 15:15
Michelisz Norbert a hétvégén történelmet írva világkupa-győztes lett. Cikkünkben felidézzük a magyar pilóta életútját élete legnagyobb sikeréig.

Autó-motor

Autósport: Gabriele Tarquini az örökifjú bajnok

2018.11.19. 10:30
Az olasz Gabriele Tarquini 56 évesen lett a 2018-as túraautó világkupa bajnoka. Cikkünkben a veterán olasz legenda életútját elevenítjük fel.

Autó-motor

Michelisz Norbert márkát vált?

2018.01.28. 11:45
Könnyen lehet, hogy nem Hondával folytatja a versenyzést Michelisz Norbert.

Autó-motor

Michelisz Norbert az év legjobb túraautó-versenyzője

2017.12.28. 18:45
A magyar versenyző a touringcartimes.com online szaklap rangsorában a WTCC, a TCR és a Supercar sorozat világbajnokát is maga mögé utasította.

Egyéni sportok

Ők a magyar sport legjobbjai!

2017.12.20. 08:35
A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Idén 56 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére.

Autó-motor

Michelisz Norbert az év magyar autóversenyzője

2017.12.10. 13:30
A magyar pilóta az Autósport és a Formula Magazin által összeállított rangsor alapján zárt az élen.

Autó-motor

Autósport: hivatalosan is egyesült a TCR és a WTCC

2017.12.07. 08:00
Az FIA bejelentette, hogy a két túraautó bajnokság egyesül a jövőben, és világkupaként indul.

Autó-motor

Marad a Zengő Motorsport az átalakuló WTCC-ben

2017.12.05. 14:30
Az átalakuló sorozatban kedvezőbb lehet a nevezés az olyan kevés pénzzel rendelkező, privát csapatok számára, mint a Zengő Motorsport.

Autó-motor

WTCC: Michelisz Norbert küzdött, és végül második lett összetettben

2017.12.01. 21:20
A magyar pilóta a körülmények ellenére is helytállt a katari szezonzáró hétvégén és a magyar autósport történetének legjobb világbajnoki …