Kajak-kenu vk: ezüstérmes a férfi kajaknégyes Duisburgban

MTI

Ismét ezüstérmet szerzett az egyik magyar férfi 500 méteres kajaknégyes a világkupán: a duisburgi versenyen ezúttal a Tótka Sándor, Molnár Péter, Dudás Miklós, Kuli István alkotta egység állhatott fel a dobogóra.

Fotó: facebook.com/MKKSZ

A múlt heti, szegedi kajak-kenu vk-n a Balaska Márk, Birkás Balázs, Dudás, Kuli összeállítású hajó második, a Mozgi Milán, Tótka, Molnár és Somorácz Tamás alkotta kvartett harmadik lett az új olimpiai számban.

A magyar szövetség (MKKSZ) vasárnapi beszámolója szerint most vasárnap a Tótka vezette egység - amely előfutam-győztesként kvalifikálta magát a legjobbak közé - végig nagy csatában volt a tavalyi világbajnok német négyessel, a jó rajt után még vezetni is tudott. Féltávhoz három tizedmásodperccel előbb ért, mint a második helyen haladó Mozgi, Balaska, Birkás, Somorácz összeállítású kvartett, és mint az akkor még harmadik hazai hajó. A hajrát aztán a németek bírták a legjobban, nyolc tizedmásodperccel nyertek Tótkáék előtt, míg Mozgiék visszaestek az ötödik helyre.

 "A legfontosabb, hogy van jó négyesünk, hiszen három összeállításban is dobogóra tudtunk állni a két világkupán - idézte az MKKSZ honlapja Hüttner Csaba szövetségi kapitányt. - Most úgy voltunk partiban a németekkel, hogy a mi ezüstérmes négyesünknek két-három napja volt együtt készülni, a németek pedig már másfél éve együtt vannak. Egyébként ma is mindkét hajónk jól versenyzett, Mozgi Milánék kipróbálták a kamikaze taktikát és a végére kicsit elfogytak, ennek ellenére velük is elégedett vagyok."

A szakember hozzátette: beszél mind a nyolc versenyzővel, továbbá néhány emberrel, akinek ad a szavára, majd hétfőn kijelöli azt a négy versenyzőt, aki K-4 500 méteren indulhat a június 8-10-i belgrádi Európa-bajnokságon.

"Ha pedig ott jól szerepelnek, akkor utána készülhetnek négyen tovább együtt a világbajnokságra is" - jelentette ki Hüttner Csaba.

A négyesek mellett vasárnap délelőtt kiválóan szerepelt Duisburgban Csizmadia Kolos is férfi kajakban, 200 egyesben: Pál Zoltán tanítványa a harmadik helyet szerezte meg. A 17 éves Molnár Csenge kilencedik lett C-1 500 méteren.

Címkék: kajak-kenu
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/40871/pics/lead_800x600.jpg
kajak-kenu

További cikkek

Egyéni sportok

Maratoni kajak-kenu vb: zsinórban hetedszer is magyar női kajakpáros a világbajnok!

2021.10.03. 19:35
Egymást követő hetedik alkalommal zárult magyar sikerrel a női kajakpárosok küzdelme a maratoni világbajnokságon, miután Kőhalmi …

Egyéni sportok

Kajak-kenu: újabb magyar aranyérmek a maratoni világbajnokságon!

2021.10.02. 19:50
Három magyar győzelem született a romániai Pitestiben zajló maratoni kajak-kenu világbajnokság szombati versenynapján. A magyar küldöttség a zárónap előtt már 19 …

Egyéni sportok

Kajak-kenu: remekelt az utánpótlás is a maratoni világbajnokságon

2021.10.01. 19:45
Öt magyar éremmel, közte két arannyal zárult a maratoni kajak-kenu világbajnokság második napja a romániai Pitestiben.

Egyéni sportok

Kajak-kenu: négy magyar aranyéremmel kezdődött a maratoni világbajnokság!

2021.09.30. 20:15
Hét érmet, közte négy aranyat szereztek a magyarok a a romániai Pitesti-ben rendezett maratoni kajak-kenu világbajnokság első napján.

Egyéni sportok

Kajak-kenu vb: három magyar világbajnoki cím 5000 méteren!

2021.09.19. 17:30
Mind a négy 5000 méteres döntő magyar éremmel zárult a koppenhágai kajak-kenu világbajnokságon, ráadásul Adolf Balázs, Noé Bálint és Kőhalmi Emese is világbajnoki címeit …

Egyéni sportok

Kajak-kenu vb: világbajnok Lucz Anna és Csizmadia Kolos kajakpárosa!

2021.09.19. 13:35
Mindkét mix-döntőben született magyar érem a koppenhágai kajak-kenu világbajnokságon, a kajakpáros ráadásul világbajnoki címet szerzett!

Egyéni sportok

Kajak-kenu vb: öt magyar éremmel folytatódott a világbajnokság

2021.09.19. 12:50
Összesen öt magyar érem született a Koppenhágában rendezett kajak-kenu világbajnokság délelőtti döntőiben.

Egyéni sportok

Kajak-kenu-vb: Kozák és Csipes kajakpárosa, Gazsó és Kiss Péter Pál is világbajnok!

2021.09.18. 13:00
A kajakos Gazsó Alida Dóra, a Kozák Danuta és Csipes Tamara alkotta kajakkettes és a parakajakos Kiss Péter Pál is …

Egyéni sportok

Paralimpiai Híradó: zárásként egy kajakos bronz is összejött - szeptember 4.

2021.09.04. 14:05
A kajakos Varga Katalin bronzérmes lett, míg a távolugrásban aranyérmes Ekler Luca 400 méteres síkfutásban ötödikként végzett a …

Egyéni sportok

Paralimpia 2020: bronzérmes a kajakos Varga Katalin!

2021.09.04. 04:10
Varga Katalin remek versenyzéssel bronzérmet szerzett a tokiói paralimpián a női kajak KL2 200 méteres versenyében.