Jégkorong: Vas Márton lett a férfiválogatott general managere

Szupkai Gábor
Szupkai Gábor

A korábbi 175-szörös válogatott játékos tölti be az új posztot a Magyar Jégkorong Szövetségben.

Decemberben írt ki pályázatot generali manageri pozícióra a Magyar Jégkorong Szövetség. A jelentkezők közül a választás Vas Mártonra esett. A megbízatás március 2-tól szól, de az új GM már kedden munkához lát, és részt vesz egy vezetői megbeszélésen.

„A felnőtt férfi és női, valamint az U20-as válogatott menedzsmentfeladatainak ellátása, a munka koordinálása, a szakmai programok megtervezése és végrehajtása lesz a fő feladatom, míg az utánpótlás-válogatottaknál a fejlesztési igazgatóval összedolgozva tevékenykedem. Már a mostani világbajnokságok előtt megfigyelem, hogy melyik válogatott hogyan dolgozik, hogyan működik. A válogatottaknál is van egy büdzsé, amit a leghatékonyabban kell elkölteni, ezért is felel a GM”

– mondta Vas Márton. Feladatához tartozik a munka- és pénzügyi terv kialakítása, valamint ő tesz majd javaslatot a szakmai bizottságnak a szövetségi kapitányok és a stábtagok kinevezésére is.

„Azt szeretném, hogy a személyiségemmel egy olyan csapatot építsünk ki, amilyen régen az a magyar válogatott volt, amelynek a csapatkapitánya lehettem. Egy összedolgozó, kemény, munkás és ügyes csapatot kívánok létrehozni.”

Vas Márton játékosként 175-ször szerepelt a magyar válogatottban, tagja volt az A csoportos szereplést Szapporóban, majd Krakkóban kiharcoló együtteseknek. Játszott a tengerentúlon, továbbá Svédországban, Franciaországban, Németországban és Olaszországban is. Visszavonulása után előbb az U18-as válogatott másodedzője volt, majd az előző két világbajnokságon az U20-as csapatot irányította vezetőedzőként. Irányításával a magyar juniorválogatott megnyerte a decemberi divízió I/B csoportos junior-vb-t, és egy osztállyal feljebb lépett.

„Várhatóan ezt a szezont még befejezem az U20-as csapatnál, majd az első feladatom az lesz, hogy megkeressem a saját utódomat, de a részleteket még meg kell ismernem” – mondta erről Vas Márton.

Címkék: Jégkorong
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/54485/pics/lead_800x600.jpg
Jégkorong

További cikkek

Csapatsportok

Jégkorong: az FTC könnyed győzelemmel nyerte a szuperkupát

2021.09.11. 20:05
Az FTC-Telekom remek első harmadot követően 6-2-re győzött a DEAC ellen és így megnyerte a Magyar Szuperkupát.

Csapatsportok

Női jégkorong-vb: Kanada visszavette a trónt

2021.09.01. 09:45
A hazai pályán játszó kanadai női jégkorong-válogatott nyerte női jégkorong-világbajnokságot, miután a döntőben hosszabbítás után 3-2-re legyőzte az Egyesült Államokat.

Csapatsportok

Jégkorong olimpiai selejtező: becsületből legyőzte Olaszországot a magyar csapat

2021.08.29. 14:25
A magyar férfi jégkorong-válogatott győzelemmel zárta a rigai olimpiai selejtezőt, miután 2-1-re legyőzte Olaszországot.

Csapatsportok

Jégkorong olimpiai selejtező: totális magyar összeomlás Rigában

2021.08.27. 21:55
A magyar férfi jégkorong-válogatott katasztrofális harmadik harmadot követően 9-0-ra kikapott a házigazda Lettországtól a rigai olimpiai selejtező második …

Csapatsportok

Jégkorong olimpiai selejtező: remekül kezdett, de kikapott a magyar válogatott

2021.08.26. 17:05
A magyar férfi jégkorong-válogatott kétgólos előnyről 5-3-ra kikapott Franciaországtól a Rigában rendezett olimpiai selejtező első napján.

Egyéni sportok

Női jégkorong-vb: megvan az első A-csoportos magyar győzelem!

2021.08.26. 08:50
A magyar női jégkorong-válogatott 5-1-re legyőzte Dániát a Calgaryban zajló világbajnokságon és így a kilencedik helyen zárt a világ legjobbjai között.

Csapatsportok

Női jégkorong-vb: kikapott Japántól, a kilencedik helyért mérkőzik a magyar csapat

2021.08.25. 07:55
A magyar női jégkorong-válogatott 4-1-re kikapott Japántól a Calgaryban zajló világbajnokság harmadik csoportfordulójában és …

Csapatsportok

Női jégkorong-vb: megvan az első magyar gól, több mint történelmi helytállás

2021.08.22. 22:35
A magyar női jégkorong-válogatott jó játékkal 4-2-re kikapott Csehországtól a Kanadában rendezett világbajnokság második …

Csapatsportok

Női jégkorong-vb: vereséget szenvedett történelmi meccsén a magyar válogatott

2021.08.21. 22:20
A történelme első A-csoportos vb-mérkőzésén szereplő magyar női jégkorong-válogatott 3-0-ra kikapott Németországtól a kanadai …

Amerika

NHL: győzött és megvédte bajnoki címét a Tampa Bay Lightning!

2021.07.08. 06:05
A Tampa Bay Lightning 1-0-ra győzött a Montreal Canadiens ellen az NHL döntőjének ötödik mérkőzésén és így elhódította a Stanley-kupát.