Tokió 2020: tíz orosz atléta indulhat az olimpián

sportfaktor.hu

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség döntése értelmében tíz orosz atléta vehet részt semleges színekben a tokiói játékokon.

Fotó: AP

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség Monte Carlóban tartott tanácsülést, ahol 10 millió dollárra büntették meg az orosz atlétikai szövetséget a doppingellenes szabályok megsértése miatt, de a büntetés felének a befizetését két évre felfüggesztették.

Az atlétikai szövetség komoly feltételekhez kötötte az oroszok tagságának visszaszerzését, ennek egyik legfontosabb pontja, hogy az egész orosz atlétikában a zéró tolerancia elvét kell követni a doppingügyek kezelésében.

Sebastian Coe, a nemzetközi szövetség elnöke elmondta, következetesen megpróbálják különválasztani a tiszta versenyzőket a szennyezett környezettől, de konkrét számuk van arra, hogy hány atléta szerepelhet a következő időszak nemzetközi és kontinentális versenyein, beleértve az olimpiát is. Coe úgy véli, hogy az eddigi intézkedések nem voltak elegendők az orosz atlétika megváltoztatására, ugyanakkor bízik abban, hogy a most hozott intézkedések elősegítik a sportág megtisztulását az országban.

A nemzetközi szövetség 2015 novemberében tiltotta el az orosz atlétákat a nemzetközi versenyektől, ugyanis kiderült, hogy az országban rendszerszintű doppingolás folyt. A versenyzőknek viszont biztosították a lehetőséget, hogy semleges színekben ott lehessenek a nemzetközi viadalokon, amennyiben a szakbizottság erre engedélyt ad.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/54906/pics/lead_800x600.jpeg
atlétika,Tokió 2020,Dopping,Oroszország

További cikkek

Egyéni sportok

Felháborodtak a japánok Thomas Bach és John Coates kijelentése után

2021.05.24. 19:25
Felrobbant az internet Thomas Bach és John Coates kijelentése után, miszerint a veszélyhelyzet közepette is mindenképpen megrendezik az olimpiát.

Egyéni sportok

Hatezer japán orvos kéri: töröljék az olimpiát!

2021.05.19. 11:45
Attól tartanak, összeomolhat az ázsiai ország egészségügyi rendszere. Ilyen áron márpedig nem szabad ötkarikás játékokat rendezni idén nyáron – szólítják fel a kormányt.

Egyéni sportok

Game(s) over? Egyre több japán törölné az olimpiát!

2021.05.17. 11:40
Egy friss felmérés szerint már az ázsiai ország lakosainak már több mint 80 százaléka ellenzi, hogy idén nyáron megtartsák az ötkarikás játékokat. A járványhelyzet mindent …

Egyéni sportok

Baj van: a japánok többsége továbbra is lefújná az olimpiát

2021.05.10. 13:40
Az emberi egészséget és az egészségügy működőképességét ugyanis fontosabbnak tartják, mint a világ legnagyobb sporteseményét.

Egyéni sportok

Tokió 2020: teljesen zárt kapussá tehetik az olimpiát

2021.04.30. 19:00
Arról már korábban döntött a japán szervezőbizottság, hogy külföldiek nem látogathatják az olimpiai versenyeket, de arról, hogy a hazai nézőket beengedik-e majd csak júniusban …

Egyéni sportok

Közvetítések: döntőt játszik Fucsovics Márton a rotterdami ATP-tornán

2021.03.07. 07:30
Élete első ATP 500-as tornadöntőjére készül Fucsovics Márton, de láthatjuk a férfi röplabda Magyar Kupa fináléját is többek között a hét …

Magyar foci

Közvetítések: visszavághat a Puskás Akadémia az Újpestnek

2021.03.06. 07:30
A felcsúti együttes ismét a lila-fehéreket látja vendégül, akárcsak nemrég a kupában, de emellett számos érdekes eseményt kínál nekünk a szombat, például Fucsovics …

Csapatsportok

Közvetítések: az örökrangadó és a Siófok-Fradi viszi a prímet a csúcsszombaton

2021.02.27. 07:30
Az év eddigi legsűrűbb napja jön, már ami a televíziós sportközvetítéseket illeti, szó szerint lesz minden, mint a búcsúban.

Magyar foci

Közvetítések: számtalan rangadóval vár ránk a szombati nap

2021.02.06. 07:30
Lesz itt minden: rangadó a labdarúgó NB I-ben, a női és a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, valamint a topligákban is rendeznek izgalmasnak ígérkező mérkőzéseket.

Csapatsportok

Tokió 2020: olimpiai résztvevő a magyar női vízilabda-válogatott!

2021.01.23. 21:00
Bíró Attila együttese remek játékkal, magabiztosan győzte le a házigazda Olaszországot a trieszti selejtezőtorna elődöntőjében, ezzel megszerezte a tokiói …