Vízilabda: tovább csúszik a lányok olimpiai selejtezője

Dorogi László
Dorogi László

Nem nagy meglepetés: a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség a májusi időpontról is elhalasztotta a női vízilabdázók olimpiai selejtezőtornáját.

Fotó: MVLSZ

A FINA közleményben szerdán jelezte, sem a férfiak rotterdami, sem a nők trieszti olimpiai selejtezőtornáját nem rendezik meg májusban - utóbbin a magyar válogatott is érdekelt, a fiúk Európa-bajnoki győzelmükkel már megszerezték a kvótát az ötkarikás játékokra.

A nemzetközi szövetség arról is beszámolt, hogy a jövő nyárra tervezett, fukuokai világbajnokságot más időpontban rendezik meg az olimpia halasztásának következtében, viszont a világliga küzdelmei a tervek szerint szeptemberben és októberben zárulnak.

Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a waterpolo.hu-nak adott nyilatkozatában úgy fogalmazott, nem érte meglepetésként a selejtező halasztásának híre, továbbra is várják a torna új időpontját, ami a kapitány szerint akár 2021-ben is lehet.

A trieszti olimpiai selejtezőt eredetileg márciusban rendezték volna meg, de az új típusú koronavírus-járvány terjedése miatt májusra halasztották. A magyar válogatott Görögország, Kazahsztán, Izrael és Új-Zéland válogatottjaival szerepel egy csoportban, míg a másik ötösben Hollandia, Olaszország, Szlovákia, Franciaország és Üzbegisztán szerepel. A tíz csapat közül csak a selejtező első és második helyezettje szerez indulási jogot a tokiói olimpiára.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/55456/pics/lead_800x600.jpg
Vízilabda,Tokió 2020,olimpia,Női vízilabda-válogatott

További cikkek

Egyéni sportok

Összeállt az olimpiai vívócsapat

2021.05.26. 11:35
Éjszakába nyúló keddi elnökségi ülésen véglegessé vált a tokiói olimpiára utazó magyar vívó-válogatott összeállítása.

Egyéni sportok

Felháborodtak a japánok Thomas Bach és John Coates kijelentése után

2021.05.24. 19:25
Felrobbant az internet Thomas Bach és John Coates kijelentése után, miszerint a veszélyhelyzet közepette is mindenképpen megrendezik az olimpiát.

Egyéni sportok

Hatezer japán orvos kéri: töröljék az olimpiát!

2021.05.19. 11:45
Attól tartanak, összeomolhat az ázsiai ország egészségügyi rendszere. Ilyen áron márpedig nem szabad ötkarikás játékokat rendezni idén nyáron – szólítják fel a kormányt.

Egyéni sportok

Game(s) over? Egyre több japán törölné az olimpiát!

2021.05.17. 11:40
Egy friss felmérés szerint már az ázsiai ország lakosainak már több mint 80 százaléka ellenzi, hogy idén nyáron megtartsák az ötkarikás játékokat. A járványhelyzet mindent …

Egyéni sportok

Baj van: a japánok többsége továbbra is lefújná az olimpiát

2021.05.10. 13:40
Az emberi egészséget és az egészségügy működőképességét ugyanis fontosabbnak tartják, mint a világ legnagyobb sporteseményét.

Egyéni sportok

Tokió 2020: teljesen zárt kapussá tehetik az olimpiát

2021.04.30. 19:00
Arról már korábban döntött a japán szervezőbizottság, hogy külföldiek nem látogathatják az olimpiai versenyeket, de arról, hogy a hazai nézőket beengedik-e majd csak júniusban …

Csapatsportok

Közvetítések: pályán a női Euroligában a Sopron, folytatódik a labdarúgó BL

2021.03.17. 07:30
A soproniak a francia Lyon ellen lépnek pályára az Euroligában, míg a férfi labdarúgó BL-ben a Bayern München és a Chelsea is a …

Magyar foci

Közvetítések: visszavághat a Puskás Akadémia az Újpestnek

2021.03.06. 07:30
A felcsúti együttes ismét a lila-fehéreket látja vendégül, akárcsak nemrég a kupában, de emellett számos érdekes eseményt kínál nekünk a szombat, például Fucsovics …

Egyéni sportok

Közvetítések: tenisz, labdarúgás és téli sport is a képernyőn

2021.03.04. 07:30
Folytatódik a Lyon-i és a dohai tenisztorna is, de láthatunk többek között angol labdarúgást, északisít és sznúkert is a csütörtöki napon.

Külföldi foci

Közvetítések: kupák minden mennyiségben

2021.03.03. 06:30
Gulácsi Péterék a Német Kupa elődöntőjéért, a Barcelona a spanyol Király Kupa fináléjáért játszik.