Kézilabda: véget vetett a szezonnak a Magyar Kézilabda-szövetség, nem lesz bajnok

Szabó Róbert
Szabó Róbert

Egyöntetűen szavazta meg az idei szezon törlését a Magyar Kézilabda-szövetség elnöksége a csütörtöki napon.

Fotó: Origo

A szövetség még március 13-án döntött arról, hogy március 14-től az összes sorozatát felfüggeszti. Az elnökség mai ülésén pedig döntés született arról, hogy az idei bajnokságot és kupát befejezettnek tekintik. A sorozatokban nem hirdetnek bajnokokat, nem osztanak ki helyezéseket, nem esnek ki csapatok alsóbb osztályokba és nem is jutnak fel magasabba, valamint a nemzetközi indulásra azok az együttesek lesznek jogosultak, amelyek a 2018/19-as szezonban is jogosultságot szereztek. 

Fájdalmas, egyeseket méltánytalanul érintő döntéseket kellett meghoznia az elnökségnek, hiszen eleve nehéz helyzetben van az egész ország és a sportvilág is. Többször egyeztettünk az érdekeltekkel, folyamatos volt a párbeszéd az utóbbi hetekben, és természetesen a folytatásban sem lesz ez másként, a rendkívüli helyzetben sem szeretnénk megalapozatlan döntéseket hozni, nem mindegy, hogy mekkora az érdeksérelem, amely a sportág szereplőit éri. Ezt szerettük volna és szeretnénk minimalizálni azzal, hogy úgy tekintünk a 2019–2020-as idényre, mintha meg sem történt volna, és újrakezdenénk a szezont, amint lehet, azonos felállásban, ami a bajnoki osztályokat illeti - nyilatkozta Nagy László, az MKSZ férfiszakágért felelős alelnöke.

Még nem biztos azonban, hogy mindegyik csapat indulhat az idei nemzetközi kuparésztvevők közül, hiszen az EHF később dönt a Bajnokok Ligája szabadkártyásairól. A Magyar Kézilabda-szövetség döntése alapján az alábbi csapatok indulhatnak a Bajnokok Ligájában, valamint az EHF-kupában:

férfi Bajnokok Ligája: Veszprém, Szeged (szabadkártyásként)
férfi EHF-kupa: Tatabánya, Balatonfüred, Csurgó
női Bajnokok Ligája: Győr, FTC (szabadkártyásként)
női EHF-kupa: Siófok, Érd, Vác, DVSC

Címkék: Kézilabda, MKSZ
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/55475/pics/lead_800x600.jpg
Kézilabda,MKSZ

További cikkek

Csapatsportok

Bravúros veszprémiek

2021.04.13. 16:05
A veszprémiek bravúros helytállása kívánkozik most tollhegyre a kézilabda Magyar Kupa szigetszentmiklósi fináléja után.

Csapatsportok

Közvetítések: főszerepben a kézilabda, de lesz jégkorong és tenisz is

2021.03.23. 07:30
Már a nyolcaddöntőkkel folytatódik a férfi kézilabda Európa-liga, de láthatunk jégkorongot, kosárlabdát, kerékpárt, lósportot és teniszt is a keddi …

Magyar foci

Közvetítések: feljutási rangadó az NB II-ben, a dobogóért harcolnak az NB I-ben

2021.03.14. 07:30
Az idei szezon meglepetéscsapata, a PMFC a Debreceni VSC-t fogadja hazai pályán az NB II-ben, míg a második helyért még harcban álló …

Egyéni sportok

Közvetítések: döntőt játszik Fucsovics Márton a rotterdami ATP-tornán

2021.03.07. 07:30
Élete első ATP 500-as tornadöntőjére készül Fucsovics Márton, de láthatjuk a férfi röplabda Magyar Kupa fináléját is többek között a hét …

Magyar foci

Közvetítések: visszavághat a Puskás Akadémia az Újpestnek

2021.03.06. 07:30
A felcsúti együttes ismét a lila-fehéreket látja vendégül, akárcsak nemrég a kupában, de emellett számos érdekes eseményt kínál nekünk a szombat, például Fucsovics …

Egyéni sportok

Közvetítések: tenisz, labdarúgás és téli sport is a képernyőn

2021.03.04. 07:30
Folytatódik a Lyon-i és a dohai tenisztorna is, de láthatunk többek között angol labdarúgást, északisít és sznúkert is a csütörtöki napon.

Külföldi foci

Közvetítések: kupák minden mennyiségben

2021.03.03. 06:30
Gulácsi Péterék a Német Kupa elődöntőjéért, a Barcelona a spanyol Király Kupa fináléjáért játszik.

Csapatsportok

Közvetítések: eldől, hogy ki nyeri a női kosárlabda Magyar Kupát

2021.02.28. 07:30
A DVTK a Sopronnal küzd meg a női kosárlabda Magyar Kupa-győzelemért, míg a MOL Fehérvár a Zalaegerszeg ellen javíthat a labdarúgó NB I-ben.

Csapatsportok

Közvetítések: az örökrangadó és a Siófok-Fradi viszi a prímet a csúcsszombaton

2021.02.27. 07:30
Az év eddigi legsűrűbb napja jön, már ami a televíziós sportközvetítéseket illeti, szó szerint lesz minden, mint a búcsúban.

Csapatsportok

Közvetítések: főszerepben a Szeged és a Veszprém

2021.02.25. 07:30
A magyar férfi klubkézilabda mindkét nagyágyúja pályára lép csütörtökön a Bajnokok Ligájában, de természetesen a szokásos csütörtöki labdarúgó Európa-liga dömping sem marad el.