A következő öt évben is Csányi Sándor lesz az MLSZ elnöke

Dorogi László
Dorogi László

A Magyar Labdarúgó Szövetség online tartott keddi küldöttgyűlésén újabb öt évre megválasztották Csányi Sándort a szervezet elnökének.

Fotó: mlsz.hu

Ha a koronavírus-helyzetre való tekintettel csak online keretek között is, de megtartotta küldöttgyűlését kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség. Az MLSZ egyik legfontosabb kérdése az volt, hogy ismét bizalmat szavaz-e Csányi Sándor elnöknek, amely végül meg is történt.

A szövetség beszámolója szerint az MLSZ elnökségében sem történt változás, Balogh Gabriellát, Bánki Eriket, Berzi Sándort, Dankó Bélát, Garancsi Istvánt, Nyilasi Tibort, Anthony Radevet és Török Gábort is újraválasztották.

A küldöttgyűlésen természetesen szóba került a felfüggesztett bajnokságok folytatásának kérdése is, ezzel kapcsolatban a szervezet élén harmadik öt éves ciklusát kezdő Csányi Sándor úgy fogalmazott, az MLSZ kapcsolatban áll a FIFA, az UEFA és a kormányzati szervek képviselőivel egyaránt, a bajnokságok pedig akkor folytatódhatnak, az egészségügyi és kormányzati szervek előírásainak is megfelelő körülményeket tudnak biztosítani a klubok.

Az elnök kiemelte, nemcsak az első- és másodosztályú bajnokságok játékosainak egészsége fontos számukra, éppen ilyen lényeges az amatőr és utánpótlás-bajnokságok játékosainak egészsége.

Csányi Sándor érintette a magyar labdarúgást övező problémákat is, véleménye szerint a megfelelő szakemberek képzése jelenthet előrelépést a honi futball számára. Hozzátette, ebben jelenleg nem állnak jól, különösen az utánpótlás korúak esetében, hiszen nem minden gyereknek van olyan edzője, aki szakmailag és nevelőként is alkalmas lenne a munkájára.

"Sokszor látunk üvöltő derviseket a pálya szélén, akik tönkretehetik egy gyereknek a futball iránti szeretetét"

- fogalmazott Csányi Sándor.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/55646/pics/lead_800x600.jpg
Magyar labdarúgás,MLSZ

További cikkek

Magyar foci

Vb-selejtező: fájó döntetlen a lengyelek ellen az első mérkőzésen

2021.03.25. 22:45
Hiába vezetett két góllal is a magyar válogatott a lengyelek ellen végül 3-3-as döntetlennel zárult a 2022-es vb-selejtezők első mérkőzése.

Magyar foci

Továbbra sem tud győzni a DVTK, simán nyert az MTK és az Újpest – magyar futballkörkép

2021.03.14. 12:50
Háromgólos győzelmet aratott az MTK és az Újpest is, a DVTK viszont továbbra sem tud nyerni. Ez történt a labdarúgó NB …

Magyar foci

Közvetítések: feljutási rangadó az NB II-ben, a dobogóért harcolnak az NB I-ben

2021.03.14. 07:30
Az idei szezon meglepetéscsapata, a PMFC a Debreceni VSC-t fogadja hazai pályán az NB II-ben, míg a második helyért még harcban álló …

Magyar foci

Közvetítések: rangadó a Magyar Kupában és a Bajnokok Ligájában

2021.03.10. 07:30
A másodosztályban a feljutásért küzdő Debreceni VSC az MTK ellen játszik rangadót a Magyar Kupában, míg a Paris Saint-Germain a Barcelonát fogadja a Bajnokok …

Egyéni sportok

Közvetítések: döntőt játszik Fucsovics Márton a rotterdami ATP-tornán

2021.03.07. 07:30
Élete első ATP 500-as tornadöntőjére készül Fucsovics Márton, de láthatjuk a férfi röplabda Magyar Kupa fináléját is többek között a hét …

Magyar foci

Közvetítések: visszavághat a Puskás Akadémia az Újpestnek

2021.03.06. 07:30
A felcsúti együttes ismét a lila-fehéreket látja vendégül, akárcsak nemrég a kupában, de emellett számos érdekes eseményt kínál nekünk a szombat, például Fucsovics …

Külföldi foci

Közvetítések: kupák minden mennyiségben

2021.03.03. 06:30
Gulácsi Péterék a Német Kupa elődöntőjéért, a Barcelona a spanyol Király Kupa fináléjáért játszik.

Magyar foci

Közvetítések: ismét Ferencvárosban okozhat meglepetést a Diósgyőr

2021.03.02. 07:30
A kiesés ellen küzdő miskolciak a címvédőhöz látogatnak az NB I-ben, de láthatunk vízilabdát, rengeteg teniszt és még sok minden mást március második …

Csapatsportok

Közvetítések: eldől, hogy ki nyeri a női kosárlabda Magyar Kupát

2021.02.28. 07:30
A DVTK a Sopronnal küzd meg a női kosárlabda Magyar Kupa-győzelemért, míg a MOL Fehérvár a Zalaegerszeg ellen javíthat a labdarúgó NB I-ben.

Csapatsportok

Közvetítések: az örökrangadó és a Siófok-Fradi viszi a prímet a csúcsszombaton

2021.02.27. 07:30
Az év eddigi legsűrűbb napja jön, már ami a televíziós sportközvetítéseket illeti, szó szerint lesz minden, mint a búcsúban.