Kézilabda: BL-elődöntőben a Veszprém, kijutott a vb-re a férfi válogatott

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

Az EHF döntésének értelmében júniusban nem lehet folytatni a kézilabda Bajnokok Ligáját és így a sorozat következő szakasza a decemberi Final Four lesz, amelybe a Veszprém is bejutott. Az európai szövetség a válogatottak sorsáról is döntött és a magyar férfi válogatott a legutóbbi Eb-n elért helyezése miatt automatikusan kijutott a világbajnokságra. 

Fotó: M4 Sport

Nagy volt a nyomás az Európai Kézilabda Szövetségen a jelenlegi helyzetben és az EHF a május 30-31-re tervezett férfi Bajnokok Ligája Final Fourt előbb augusztus 22-23-ra tolta el időben, majd múlt héten december 28-29-re halasztotta. A döntés ugyan drasztikusnak tűnt, ám Németországban (a négyes döntő helyszíne Köln) augusztus végéig minden tömegrendezvényt betiltottak. A helyszín megváltoztatása nem került szóba, ráadásul a zsúfolt naptár és  és az EHF új média- és marketingszerződései miatt még nagyobb problémát okozott a BL végjátékának megfelelő időpontban való lejátszása. 

A Final Four mezőnyét végül a csoportokban elért eredmények alapján alakították ki: a legjobb négybe a két csoport első és második helyezettjei kerültek. Mivel a Veszprém a saját csoportjában a második helyen állt, így az előző szezon döntőse ott lehet Kölnben az év végén. A döntés a Szegedet negatívan érintette, mivel a két évvel ezelőtti magyar bajnok csak harmadik helyen állt a szezon lefújásának pillanatában. A veszprémiek mellett a a PSG, a Kiel és a Barcelona utazhat majd Kölnbe. 

A nők Budapesten rendezendő négyes döntőjét május 23-24-ről szeptember 5-6-ra helyezték át nemrég, ez az időpont jelenleg is változatlan. A hölgyeknél a negyeddöntőket egyelőre csak elhalasztották júniusról egy későbbi időpontra, sőt az EHF azt is vizsgálja, hogy esetleg egy nappal a Final Four előtt rendezzék meg a negyeddöntőket. Az EHF tárgyal a Magyar Kézilabda-szövetséggel is, hogy amennyiben nem tudják megrendezni szeptemberben a végjátékot, akkor októberben kerülne sor az utolsó meccsekre. Ez esetben nem a negyeddöntőkkel folytatónak a küzdelmek, hanem a középdöntők első négy helyezettje (Győri ETO, Metz, Brest, Esbjerg) vívják a négyes döntőt. 

Törölték mindkét EHF-kupa és Challenge-kupa hátralévő mérkőzéseit, így a Siófok női csapatának nem lesz esélye a címvédésre. A férfiak döntőjét a Füchse Berlin otthonában tervezték lejátszani augusztus 29-30-án, míg a női sorozat döntőjének helyszínét később jelentették volna be. 

Az EHF döntött a válogatott tornák kvalifikációjáról is és ebben az esetben két magyarok számára kedvező döntés született. A 2021-es Egyiptomban rendezett világbajnokságra a férfiak egyenes ágon jutottak ki a legutóbbi Eb-n elért helyezésüknek köszönhetően. A magyar csapaton kívül Szlovénia, Németország, Portugália, Svédország, Ausztria,  Fehéroroszország, Izland, Csehország és Franciaország jutott még ki, Spanyolország, Horvátország és Norvégia és a címvédő Dánia pedig eleve résztvevők voltak. 

A női Európa-bajnoki selejtezőket szintén törölték, így a magyar csapat nem mérkőzik Montenegróval, Litvániával és Olaszországgal, hanem a legutóbbi kontinensviadalon elért hetedik helyének köszönhetőn ott lesz a dán-norvég rendezésű Eb-n. A kontinensviadalra még Franciaország, Oroszország, Hollandia, Románia, Svédország, Montenegró, Németország, Szerbia, Spanyolország, Szlovénia, Lengyelország, Csehország és Horvátország jutott ki a rendezőkön kívül. A csoportkör sorsolására június 18-án Bécsben kerülhet sor. 

A Győrben rendezendő női olimpiai selejtezőtorna időpontjáról később döntenek. 

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/55697/pics/lead_800x600.jpg
Kézilabda,Telekom-Veszprém,Kézilabda BL,férfi kézilabda-válogatott

További cikkek

Magyar foci

Közvetítések: izgalmas sporteseményekben gazdagon zárul a hétvége

2021.02.14. 07:30
Lesz külföldi és magyar labdarúgás is, szurkolhatunk a magyar kézilabda csapatoknak a nemzetközi kupákban, de lesz kerékpár, téli sport és autósport is.

Magyar foci

Közvettések: pályán a kiesés elől menekülő Budafok, rangadó Olaszországban

2021.02.13. 07:30
Számos izgalmas labdarúgó-mérkőzés és egyéb sportesemény vár ránk a szombati napon, csak győzzünk választani.

Magyar foci

Közvetítések: kiesési rangadó az NB I-ben, pályán az RB Leipzig

2021.02.12. 07:30
A kiesés ellen küzdő Diósgyőri VTK az Újpest FC-hez látogat az NB I 21. fordulójában, míg az RB Leipzig az Augsburgot látja vendégül a Bundesliga 21. …

Külföldi foci

Közvetítések: főszerepben a klub-vb és a kézilabda Bajnokok Ligája

2021.02.11. 07:30
Már a döntő következik a labdarúgó klub-világbajnokságon, míg a kézilabda Bajnokok Ligájában a Telekom-Veszprém és a Mol Pick Szeged is pályára lép a …

Magyar foci

Közvetítések: pályán a MOL Fehérvár és a Ferencváros a Magyar Kupában

2021.02.10. 07:30
A Magyar Kupában javítana rossz teljesítményén a székesfehérvári együttes, de láthatunk téli sportot, kézilabdát és külföldi labdarúgást …

Magyar foci

Közvetítések: nyolcaddöntőbe jutna az Újpest a Magyar Kupában, folytatódik a kézi BL

2021.02.09. 07:30
A másodosztályú Szolnoki MÁV az Újpestet látja vendégül a Magyar Kupa nyolcaddöntőbe jutásért vívott körében, míg a …

Csapatsportok

Közvetítések: Norvégiába látogat a Ferencváros női kézilabda csapata

2021.02.08. 07:30
A labdarúgó klub-világbajnokság mellett a női kézilabda Bajnokok Ligája is tartogat izgalmakat a sport szerelmeseinek a hét első napján.

Magyar foci

Közvetítések: számtalan rangadóval vár ránk a szombati nap

2021.02.06. 07:30
Lesz itt minden: rangadó a labdarúgó NB I-ben, a női és a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, valamint a topligákban is rendeznek izgalmasnak ígérkező mérkőzéseket.

Csapatsportok

Gulyás István: Továbbra is az a célunk, hogy örömet szerezzünk a szurkolóknak - interjú

2021.02.05. 10:00
Fantasztikus teljesítménnyel zárt a magyar férfi kézilabda-válogatott az egyiptomi világbajnokság ötödik helyén. A …

Csapatsportok

Közvetítések: pályán a Telekom-Veszprém, rangadó a Premier Leagueben

2021.02.04. 07:30
A Barcelona ellen játszik rangadót a Telekom-Veszprém a kézilabda Bajnokok Ligájába, míg a Chelsea a Tottenhemhez látogat az angol labdarúgó élvonalban.