NHL: a játékosok rábólintottak a 24 csapatos rájátszásra

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

Azt NHL játékos-szakszervezetének (NHLPA) végrehajtó bizottsága elfogadta a 24 csapatos rájátszásra vonatkozó terveket. 

Az NHLPA nem adott ki részletes közleményt arról, hogy a ligában szereplő 31 klub képviselője miként szavazott az igazgatósághoz egy nappal korábban benyújtott tervezetről. A szervezet annyit kiemelt, hogy a lebonyolítás további egyeztetéseket igényel, mivel az egészségügyi és a biztonsági kérdéseket illetően konkrétumokat kell megfogalmazniuk. A javaslat most az NHL igazgatótanácsa elé kerül és várhatóan a napokban jóváhagyásra is kerül. 

Sajtóértesülések szerint a két főcsoport első négy-négy helyezettje az eddigi alapszakaszban elért eredményeik alapján erőnyerők lesznek. Az 5-12. helyen álló csapatok pedig az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcot bonyolítanak le. Ezután csatlakozik majd a négy kiemelt gárda a következő módon: a negyedik az 5-12., a harmadik a 6-11, a második a 7-10. az első pedig a 8-9. helyezettel találkozik majd. A főcsoportok negyeddöntőit már a szokásos formátumban bonyolíthatják le, vagyis négy meccset kell nyernie a továbbjutónak. 

Ha a terv életbe lép akkor Keletről a  Boston Bruins, a Tampa Bay Lightning, a Washington Capitals és a Philadelphia Flyers, míg Nyugatról a címvédő St. Louis Blues, a Colorado Avalanche, a Vegas Golden Knights és a Dallas Stars lenne erőnyerő. Ezek a csapatok négycsapatos minitornán készülhetnének a rájátszás őket érintő szakaszára. 

A rájátszás meccseit két központi helyszínen tervezik meg lejátszani, szinte biztosan nézők közül. Las Vegas szinte biztos helyszínnek tűnik, míg a másik helyszín  Columbus, Nashville, Raleigh, Saint Paul (Minnesota) és Edmonton közül kerül ki. Az idei szezon március 12-én szakadt félbe, az alapszakaszból 189 találkozót nem játszottak le. A Stanley-kupa döntőjét feltehetőleg csak szeptemberben játsszák le, vagyis szinte biztos, hogy csúszik a következő idény rajtja.

A főcsoportok állása a szünet előtt:

Nyugati főcsoport:

Keleti főcsoport:

Címkék: Jégkorong, NHL
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/56155/pics/lead_800x600.jpg
Jégkorong,NHL

További cikkek

Csapatsportok

Jégkorong: az FTC könnyed győzelemmel nyerte a szuperkupát

2021.09.11. 20:05
Az FTC-Telekom remek első harmadot követően 6-2-re győzött a DEAC ellen és így megnyerte a Magyar Szuperkupát.

Csapatsportok

Női jégkorong-vb: Kanada visszavette a trónt

2021.09.01. 09:45
A hazai pályán játszó kanadai női jégkorong-válogatott nyerte női jégkorong-világbajnokságot, miután a döntőben hosszabbítás után 3-2-re legyőzte az Egyesült Államokat.

Csapatsportok

Jégkorong olimpiai selejtező: becsületből legyőzte Olaszországot a magyar csapat

2021.08.29. 14:25
A magyar férfi jégkorong-válogatott győzelemmel zárta a rigai olimpiai selejtezőt, miután 2-1-re legyőzte Olaszországot.

Csapatsportok

Jégkorong olimpiai selejtező: totális magyar összeomlás Rigában

2021.08.27. 21:55
A magyar férfi jégkorong-válogatott katasztrofális harmadik harmadot követően 9-0-ra kikapott a házigazda Lettországtól a rigai olimpiai selejtező második …

Csapatsportok

Jégkorong olimpiai selejtező: remekül kezdett, de kikapott a magyar válogatott

2021.08.26. 17:05
A magyar férfi jégkorong-válogatott kétgólos előnyről 5-3-ra kikapott Franciaországtól a Rigában rendezett olimpiai selejtező első napján.

Egyéni sportok

Női jégkorong-vb: megvan az első A-csoportos magyar győzelem!

2021.08.26. 08:50
A magyar női jégkorong-válogatott 5-1-re legyőzte Dániát a Calgaryban zajló világbajnokságon és így a kilencedik helyen zárt a világ legjobbjai között.

Csapatsportok

Női jégkorong-vb: kikapott Japántól, a kilencedik helyért mérkőzik a magyar csapat

2021.08.25. 07:55
A magyar női jégkorong-válogatott 4-1-re kikapott Japántól a Calgaryban zajló világbajnokság harmadik csoportfordulójában és …

Csapatsportok

Női jégkorong-vb: megvan az első magyar gól, több mint történelmi helytállás

2021.08.22. 22:35
A magyar női jégkorong-válogatott jó játékkal 4-2-re kikapott Csehországtól a Kanadában rendezett világbajnokság második …

Csapatsportok

Női jégkorong-vb: vereséget szenvedett történelmi meccsén a magyar válogatott

2021.08.21. 22:20
A történelme első A-csoportos vb-mérkőzésén szereplő magyar női jégkorong-válogatott 3-0-ra kikapott Németországtól a kanadai …

Amerika

NHL: győzött és megvédte bajnoki címét a Tampa Bay Lightning!

2021.07.08. 06:05
A Tampa Bay Lightning 1-0-ra győzött a Montreal Canadiens ellen az NHL döntőjének ötödik mérkőzésén és így elhódította a Stanley-kupát.