Vízilabda: hatodik olimpiáján vehet részt az olasz kapuslegenda

Dorogi László
Dorogi László

Stefano Tempesti újra bekerült az olasz vízilabda-válogatott legfrissebb keretébe, így egy lépéssel közelebb került álmának megvalósításához.

Az olasz vízilabda élő legendája idén tölti be 41. életévét, de egyelőre nem forgatja a fejében a visszavonulás gondolatát, sőt! Tempesti még tavaly beszélt arról, hogy szívesen elutazna az olasz nemzeti csapattal a tokiói olimpiára, bár a 2017-es budapesti világbajnokság óta nem szerepelt a válogatottban.

Mindez persze annak is köszönhető, hogy klubcsapatában, a sztárcsapat Pro Reccóban elveszítette a kezdő kapus pozíciót a horvátok klasszisával, Marko Bijaccal szemben, ezért a 2019-es idény előtt úgy döntött, tizenhat év után elhagyja Reccót és a CC Ortigiához szerződik.

Döntése kifizetődni látszik, hiszen a siracusai gárdában első számú kapuskén számolta vele és le is pergette magáról az időközben rárakódott rozsdát, a csapat meg is hosszabbította szerződését 2023-ig.

A koronavírus-járvány enyhülését követően az olasz vízlabda-válogatott is újrakezdte az edzéseket, Alessandro Campagna szövetségi kapitány pedig újra behívta Tempestit a keretbe. A veterán hálóőrnek a tokiói lehet a hatodik olimpiája, amelyen részt vesz, 2000-ben Sidney-ben ötödik, Athénban nyolcadik, Pekingben kilencedik lett a nemzeti csapattal, mielőtt 2012-ben Londonban ezüstérmet, majd négy évvel később Rióban bronzérmet szerzett.

Az olasz vízilabda-válogatott már biztosan részt vesz a jövő évi tokiói nyári játékokon, hiszen a 2019-es világbajnokság győzteseként megszerezték a kvótát. Rajtuk kívül Magyarország Európa-bajnokként, Szerbia világliga győztesként, míg Spanyolország világbajnoki ezüstérmesként szintén biztos résztvevője az európai csapatok közül az olimpiának, de az Egyesült Államok, Ausztrália, Dél-Afrika és Kazahsztán is kvalifikált a játékokra, míg Japán házigazdaként vehet részt a tornán. A fennmaradó három helyért 2021 februárjában, Hollandiában küzdenek meg a csapatok az olimpiai kvalifikációs tornán.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/56179/pics/lead_800x600.png
Vízilabda,Tokió 2020,olimpia,Olaszország

További cikkek

Egyéni sportok

Összeállt az olimpiai vívócsapat

2021.05.26. 11:35
Éjszakába nyúló keddi elnökségi ülésen véglegessé vált a tokiói olimpiára utazó magyar vívó-válogatott összeállítása.

Egyéni sportok

Felháborodtak a japánok Thomas Bach és John Coates kijelentése után

2021.05.24. 19:25
Felrobbant az internet Thomas Bach és John Coates kijelentése után, miszerint a veszélyhelyzet közepette is mindenképpen megrendezik az olimpiát.

Egyéni sportok

Hatezer japán orvos kéri: töröljék az olimpiát!

2021.05.19. 11:45
Attól tartanak, összeomolhat az ázsiai ország egészségügyi rendszere. Ilyen áron márpedig nem szabad ötkarikás játékokat rendezni idén nyáron – szólítják fel a kormányt.

Egyéni sportok

Game(s) over? Egyre több japán törölné az olimpiát!

2021.05.17. 11:40
Egy friss felmérés szerint már az ázsiai ország lakosainak már több mint 80 százaléka ellenzi, hogy idén nyáron megtartsák az ötkarikás játékokat. A járványhelyzet mindent …

Egyéni sportok

Baj van: a japánok többsége továbbra is lefújná az olimpiát

2021.05.10. 13:40
Az emberi egészséget és az egészségügy működőképességét ugyanis fontosabbnak tartják, mint a világ legnagyobb sporteseményét.

Egyéni sportok

Tokió 2020: teljesen zárt kapussá tehetik az olimpiát

2021.04.30. 19:00
Arról már korábban döntött a japán szervezőbizottság, hogy külföldiek nem látogathatják az olimpiai versenyeket, de arról, hogy a hazai nézőket beengedik-e majd csak júniusban …

Csapatsportok

Közvetítések: pályán a női Euroligában a Sopron, folytatódik a labdarúgó BL

2021.03.17. 07:30
A soproniak a francia Lyon ellen lépnek pályára az Euroligában, míg a férfi labdarúgó BL-ben a Bayern München és a Chelsea is a …

Magyar foci

Közvetítések: visszavághat a Puskás Akadémia az Újpestnek

2021.03.06. 07:30
A felcsúti együttes ismét a lila-fehéreket látja vendégül, akárcsak nemrég a kupában, de emellett számos érdekes eseményt kínál nekünk a szombat, például Fucsovics …

Egyéni sportok

Közvetítések: tenisz, labdarúgás és téli sport is a képernyőn

2021.03.04. 07:30
Folytatódik a Lyon-i és a dohai tenisztorna is, de láthatunk többek között angol labdarúgást, északisít és sznúkert is a csütörtöki napon.

Külföldi foci

Közvetítések: kupák minden mennyiségben

2021.03.03. 06:30
Gulácsi Péterék a Német Kupa elődöntőjéért, a Barcelona a spanyol Király Kupa fináléjáért játszik.