Atlétika: egy nappal korábban rendezik a Gyulai Memorialt

Szabó Róbert
Szabó Róbert

A székesfehérvári rendezésű, idén tizedik alkalommal megtartott Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj az eredetihez képest egy nappal korábban, augusztus 19-én kezdődik majd.

Fotó: Programturizmus

Az esemény szervezői pénteken tartottak sajtótájékoztatót, ahol kiderült, hogy az idei évtől a Gyulai Memorial a világ második számú versenysorozatának, a Kontinentális Kör 10 állomásos Arany szekciójának része. Emellett elhangzott az is, hogy több olyan szám is lesz a programban, amely értékét és erejét tekintve Gyémánt Liga-szintű. A verseny sportigazgatója Spiriev Attila kiemelte, hogy óriási elismerés ez besorolás az eseménynek, hiszen így olyan hagyományos viadalokkal került egy szintre a magyar verseny, mint a kingstoni atlétikai seregszemle.

A vezető emellett elmondta, hogy a koronavírus-járvány miatt sok a bizonytalanság, hiszen még kérdéses az, hogy el tudnak-e jönni azok, akik korábban elígérkeztek. Jelen állás szerint a női 400 gát amerikai olimpiai és világbajnoka Dalilah Muhammad, valamint az amerikai Christian Taylor és a bahamai Steven Gardiner biztosan indult Székesfehérvárott. A három tengerentúli sztár mellett a lengyel Pawel Fajdek is elígérkezett, aki a férfi kalapácsvetés négyszeres világbajnoki. 

Deutsch Péter, a szervezőbizottság elnöke, Gyulai Máron versenyigazgató, valamint Spiriev Attila is elmondta, hogy a hagyományos versenyre kerül sor, viszont bizonyos korlátozásokat így is be kell majd vezetni. Ennek köszönhetően nem rendezik majd meg a 400 méternél hosszabb futószámokat, amelynek az az oka, hogy a nemzetközi szövetség csak úgy fogadta volna el a számok megrendezését, ha bizonyos korlátozások lettek volna érvényben, viszont ez a viadal komolyságát sértette volna. A 10. Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon így a férfiaknál 100, 200, a 400 méter, a 110 gát, a hármasugrás, a diszkosz és a kalapács lesz a nemzetközi szám, míg a nőknél a 200, 400, a 100 gát, a 400 gát, a távolugrás, a diszkosz és a kalapács.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/56508/pics/lead_800x600.jpg
atlétika,Gyulai István Memorial

További cikkek

Egyéni sportok

Közvetítések: döntőt játszik Fucsovics Márton a rotterdami ATP-tornán

2021.03.07. 07:30
Élete első ATP 500-as tornadöntőjére készül Fucsovics Márton, de láthatjuk a férfi röplabda Magyar Kupa fináléját is többek között a hét …

Magyar foci

Közvetítések: visszavághat a Puskás Akadémia az Újpestnek

2021.03.06. 07:30
A felcsúti együttes ismét a lila-fehéreket látja vendégül, akárcsak nemrég a kupában, de emellett számos érdekes eseményt kínál nekünk a szombat, például Fucsovics …

Csapatsportok

Közvetítések: az örökrangadó és a Siófok-Fradi viszi a prímet a csúcsszombaton

2021.02.27. 07:30
Az év eddigi legsűrűbb napja jön, már ami a televíziós sportközvetítéseket illeti, szó szerint lesz minden, mint a búcsúban.

Magyar foci

Közvetítések: számtalan rangadóval vár ránk a szombati nap

2021.02.06. 07:30
Lesz itt minden: rangadó a labdarúgó NB I-ben, a női és a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, valamint a topligákban is rendeznek izgalmasnak ígérkező mérkőzéseket.

Csapatsportok

Közvetítések: Szerbia ellen javíthat a magyar női kézilabda-válogatott

2020.12.06. 07:30
A Horvátország elleni meglepetés vereséget követően Szerbia ellen lép pályára a női kézilabda Európa-bajnokságon a magyar válogatott.

Csapatsportok

Szokásos hétvégi sportparádé a képernyő előtt

2020.10.03. 07:30
Újra pályán Fucsovics Márton és Babos Timiék a Garroson, rengeteg labdarúgás itthonról és a topligákból, indul a Giro, az éjjel pedig a küzdősportoké.

Egyéni sportok

Atlétika: megdőlt Szergej Bubka kultikus szabadtéri csúcsa (videó)

2020.09.17. 21:45
Armand Duplantis 615 centiméteres, szabadtéri világrekorddal győzött a római Gyémánt Liga-versenyen. A svéd klasszis Szergej Bubka rekordját adta át a múltnak.

Egyéni sportok

Két év börtönre ítélték a Nemzetközi Atlétikai Szövetség volt elnökét

2020.09.16. 15:15
Két év börtönbüntetésre és félmillió eurós pénzbírság megfizetésére ítélték Lamine Diackot, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség …

Egyéni sportok

Atlétika: Csere Gáspár nyerte a 35. Wizz Air Budapest Félmaratont

2020.09.06. 12:35
Csere Gáspár, a BEAC sportolója nyerte vasárnap a 35. Wizz Air Budapest Félmaratont, amely egyben az országos bajnokság is volt.

Egyéni sportok

Atlétika csapat ob: Madarász Viktória országos csúcsot gyalogolt

2020.09.05. 22:10
Madarász Viktória országos csúcsot ért el 5000 méteres gyaloglásban az 50 millió forint összdíjazású atlétikai csapatbajnokság döntőjének első napján.