La Liga: a sajtóban üzengetnek egymásnak Messiék és a liga

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

Nyílt levelezést folytat egymással Jorge Messi az aranylabdás játékos ügynöke és édesapja valamint a spanyol liga elnöksége azzal kapcsolatban, hogy Lionel Messi milyen módon válhat klubot. 

Fotó: AFP

Egyre hosszabbnak és szövevényesebbnek tűnik Lionel Messi átigazolási ügye. Minden idők egyik legjobb labdarúgójának nyílt szándéka, hogy távozzon Barcelonából és a szerződése felbontását kérte a katalán klub vezetésétől. Messinek van egy olyan záradék a kontraktusában, hogy az idények végén a szerződése felbontását kérheti, ám erre csak május 30-ig van lehetősége. A koronavírus okozta speciális helyzet miatt most a játékos képviselete és a Barcelona képviselői azon vitáznak, hogy Messi ingyen távozhat-e a gránátvörös-kék klubból, vagy csak a kivásárlási áráért cserébe (700 millió euró). Egyes források arról írnak, hogy az argentin támadó a szerződés utolsó 12 hónapjában ingyen távozhat (a megállapodás jövő nyáron jár le), ám például Joan Gaspart a korábbi Barcelona-elnök szerint ez merő hazugság.

Az ügybe közben a La Liga is beszállt: Javier Tebas ligaelnök vasárnap közleményt adott ki, amely szerint Messi szerződését átvizsgálták a jogászok és a 33 esztendős szupersztár csak akkor léphet ki a szerződéséből ha kifizetik a vételárát. 

Jorge Messi a játékos édesapja és ügynöke viszont egy újabb nyílt levelet címzett Tebasnak, amelyben nem ért egyet a liga elnökének megállapításával mivel Messi a 2019/20-as idény végén jelezte távozási szándékát, igaz az idény május helyett augusztusban fejeződött be. Messi édesapja úgy fogalmazott, hogy nem tudják, hogy vajon milyen szerződést néztek át a ligánál, de nyilvánvalóan hibás következtetéseket vontak le. 

A La Liga szinte azonnal hivatalos választ küldött a Messi-családnak, amelyben arról írnak, hogy továbbra is érvényesnek tekintik a 700 milliós kivásárlási záradékot.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/58076/pics/lead_800x600.jpg
Külföldi labdarúgás,La Liga,Barcelona,Lionel Messi

További cikkek

Külföldi foci

Labdarúgás: megbüntette az angolokat is az UEFA

2021.10.18. 19:25
Az angol válogatottnak a következő, UEFA égisze alatt rendezett mérkőzését mindenképpen zárt kapuk mögött kell lejátszania az európai szövetség döntésének értelmében.

Külföldi foci

Topligák: hengerelt a Bayern, nyolcból nyolc a Napoli mérlege (videó)

2021.10.17. 23:05
Az európai topbajnokságok mai mérkőzései közül a Bayern München elsöprő leverkuseni győzelme, és a Napoli sorozatban nyolcadik sikere emelhető ki.

Külföldi foci

Topligák: kétgólos hátrányból nyert a Milan, ötöt lőtt a Liverpool (videó)

2021.10.16. 23:00
Az európai topbajnokságok mai mérkőzései közül a Liverpool ötgólos győzelme, a Milan fordítása illetve a Manchester United leicesteri …

Külföldi foci

Topligák: tizenegyesgóllal nyert a PSG (videó)

2021.10.15. 22:55
Az európai topbajnokságok mai játéknapján a Hoffenheim 5-0-ra kiütötte a Kölnt, míg a PSG hátrányból fordítva győzött az Angers ellen.

Külföldi foci

Vb-selejtezők: a brazilok is fölényesen verték Uruguayt (videó)

2021.10.15. 12:15
Brazília 4-1-re győzött Uruguay ellen a dél-amerikai kontinens világbajnoki selejtezősorozatának legutóbbi játéknapján.

Külföldi foci

Vb-selejtezők: nyertek az esélyesek, Kanada kiütötte Panamát (videó)

2021.10.14. 13:10
Kanada 4-1-re legyőzte Panamát a CONCACAF-zóna világbajnoki selejtezősorozatának mai játéknapján. Az Egyesült Államok és Mexikó szintén győzelemmel …

Külföldi foci

Vb-selejtezők: Dánia kijutott, Cristiano Ronaldo triplázott (videó)

2021.10.12. 23:20
Dánia továbbra is hibátlan és így kivívta a részvételt a katari világbajnokságra. Portugália Cristiano Ronaldo mesterhármasának is köszönhetően kiütötte …

Külföldi foci

Vb-selejtezők: Németország visszavágott Észak-Macedóniának és kijutott a vb-re

2021.10.11. 22:45
Elsőként Németország jutott ki a katari labdarúgó-világbajnokságra, miután 4-0-ra győzött Szkopjéban.

Külföldi foci

Vb-selejtezők: Panama legyőzte az amerikaiakat (videó)

2021.10.11. 12:55
Óriási meglepetésre az Arany-kupa címvédő Egyesült Államok 1-0-ra kikapott Panamától a CONCACAF-zóna selejtezősorozatának mai játéknapján.

Külföldi foci

Vb-selejtezők: Argentína könnyedén verte Uruguayt (videó)

2021.10.11. 12:00
Argentína 3-0-ra győzött Uruguay ellen a dél-amerikai világbajnoki selejtezők mai játéknapján, míg Brazília először veszített pontot miután döntetlent játszott …