Darts Premier League: búcsúzott a sorozattól a világelső

Szabó Róbert
Szabó Róbert

Michael van Gerwen nagyon simán, 8-2-re elvesztette a darts Premier League alapszakaszának utolsó mérkőzését, így karrierje során először búcsúzott a rájátszás előtt.

Fotó: Polish News

Az utolsó játéknap első találkozóján hátrányból fordítva sikerült Gerwyn Pricenak nyernie Gary Anderson ellen. A skót igaz elvette ellenfele kezdését 1-1-nél, de ezután a walesi fordított, és igaz 6-3-nál elvesztette saját nyitását, de így is győzni tudott 8-3-ra. A nap meglepetését azonban Daryl Gurney okozta, aki 6-0-ra is vezetett a világelső Michael van Gerwen ellen, majd végül 8-2-re diadalmaskodott, aminek köszönhetően a holland dartsosnak búcsúzni kellett a Premier Leaguetől.

Michael van Gerwen vereségét követően az is biztossá vált, hogy eredménytől függetlenül ott lesz a legjobb négyben Peter Wright és Nathan Aspinall. A skót világbajnoki címvédő ennek ellenére nem vette félvállról a Michael Smith elleni találkozót, és 7-2-re is vezetett, de végül az angolnak sikerült felzárkóznia, így csak 8-5-re kapott ki Wrighttól. Nathan Aspinall azonban nagyon simán abszolválta a listavezető Glen Durrant elleni találkozót, hiszen 7-2-es vezetésnél elvette ellenfele kezdését, így 8-2-re diadalmaskodott.

A darts Premier League alapszakaszának végeredménye alapján a négyesdöntőbe a listavezető Glen Durrant, a második Peter Wright, a harmadik Nathan Aspinall és a negyedik Gary Anderson jutott be.

Darts, Premier League, második szakasz, hetedik forduló

Gerwyn Price (walesi)–Gary Anderson (skót)
Michael van Gerwen (holland)–Daryl Gurney (északír)
Peter Wright (skót)–Michael Smith (angol) 8-5
Nathan Aspinall (angol)–Glen Durrant (angol) 8-2

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/58113/pics/lead_800x600.jpg
darts,Darts Premier League

További cikkek

Egyéni sportok

Közvetítések: döntőt játszik Fucsovics Márton a rotterdami ATP-tornán

2021.03.07. 07:30
Élete első ATP 500-as tornadöntőjére készül Fucsovics Márton, de láthatjuk a férfi röplabda Magyar Kupa fináléját is többek között a hét …

Csapatsportok

Közvetítések: kiesésiu rangadó az NB I-ből, világbajnokot avatnak a kézi vb-n

2021.01.31. 07:30
Szokás szerint sűrűnek ígérkezik a vasárnap közvetítések szempontjából, aki nem tud választani a bőséges kínálatból, az nem is …

Magyar foci

Közvetítések: rangadó az NB I-ben és a Premier Leagueben

2021.01.30. 07:30
A bajnoki címre hajtó MOL Fehérvár FC a Budapest Honvédot fogadja az NB I-ben, míg a Manchester United az Arsenalhoz látogat a Premier Leagueben a szombati napon.

Magyar foci

Közvetítések: rangadó az NB I-ben, az angol ligakupában és az olasz bajnokságban is

2020.12.23. 07:30
Rangadókkal búcsúzik 2020-tól az NB I és az olasz bajnokság, pályán az Újpest, a Budapest Honvéd, a Real Madrid és az AC Milan …

Külföldi foci

Közvetítések: rangadó az angol ligakupában és az olasz élvonalban

2020.12.22. 07:20
Az Arsenal a Manchester City ellen lép pályára az angol ligakupában, míg a Juventus a Fiorentinával néz farkasszemet az olasz élvonalban a keddi napon.

Egyéni sportok

Közvetítések: főszerepben a darts világbajnokság

2020.12.21. 07:30
December utolsó teljes hetének első napja nem a sporteseményekről marad emlékezetes, viszont így is láthatunk dartsot, futsalt, labdarúgást és téli sportokat is.

Csapatsportok

Közvetítések: eldől, hogy ki nyeri a női kézilabda Európa-bajnokságot

2020.12.20. 07:30
A horvátok a dánokkal játszanak a bronzéremért, míg a franciák a norvégokkal csapnak össze a végső győzelemért a női kézilabda …

Külföldi foci

Közvetítések: rangadót játszik az FC Barcelona, pályán a Ferencváros

2020.12.19. 07:30
Téli sportok, külföldi és magyar labdarúgás, torna, darts és még sok minden más a képernyőn a szombati napon, csak győzzünk választani.

Csapatsportok

Közvetítések: a döntőért küzdenek a női kézilabda Eb-n, pályán a MOL Fehérvár

2020.12.18. 07:30
Franciaország a horvátokkal, míg Norvégia a dánokkal küzd meg a döntőért a női kézilabda Európa-bajnokságon, de láthatunk …

Csapatsportok

Közvetítések: rangadó a kézilabda NB I-ben, folytatódik a darts világbajnokság

2020.12.17. 07:30
A MOL-Pick Szegedhez látogat a Telekom Veszprém a kézilabda NB I-ben, de láthatunk dartsot, jégkorongot, sznúkert és kézilabdát is.