Botrány Manchesterben, a Szuperliga-ügy a szurkolók részéről nincs lezárva

Szabó Róbert
Szabó Róbert

Komoly tétje volt a vasárnapi Manchester United-Liverpool rangadónak. Pontosabban lett volna. De végül egyetlen passz sem történt, a mérkőzést elhalasztották.

A derbi előtt úgy szólt a matek, hogy ha a Liverpool legyőzi a Manchester Unitedet (ez nem lett volna egyszerű, mert Jürgen Klopp még sohasem nyert meccset az Old Traffordon), akkor eldől, hogy a bajnoki címet a Manchester City nyeri. Döntetlen esetén elméletben még kialakulhat pontegyenlőség az United és a Manchester City között, ekkor a gólkülönbség döntene.

Csakhogy a MU szurkolói tüntetést szerveztek a Liverpool elleni mérkőzés előtt. A drukkerek elzárták az Old Traffordhoz vezető utakat, emellett pedig elfoglalták a stadiont, így a meccset nem rendezték meg, későbbre halasztották. Mindez még mindig a Szuperliga miatt. 

A szurkolók az európai elitligához - ami végül totális kudarccal végződött -, való csatlakozás, valamint az amerikai (Glazer) tulajdonosi kör jelenlegi stratégiája miatt háborodtak fel és hívtak össze rendkívüli találkozót. Ezen fogalmazták meg öt pontból álló követelésüket: többek között szeretnék, ha a klub támogatná a kormány javaslatát a szurkolók érdekeit szem előtt tartó labdarúgásról, valamint azt is, ha olyan független vezetőket neveznének ki, akiknek a csapat érdekeinek a védelme az első, és nem kizárólag a nyereségre összpontosítanak.

A klub korábbi játékosa, Gary Neville a Sky Sports közvetítésében nem rejtette véka alá a véleményét, keményen odaazólt a tulajdonosoknak:

„A Glazer-család anyagi helyzete jelenleg nem elengedő a Manchester Unitedhez. Ha a tulajdonosok most eladnák a csapatot, akkor az a legjobb döntés lenne a legjobb időben, valamint ez egy tiszteletreméltó esemény lenne.”

A rendőrök végül nagy nehezen kiszorították a stadion környékéről a drukkereket.

18.38-kor pedig a Manchester United hivatalosan is bekelentette, hogy a Liverpool elleni mérkőzés biztonsági okok miatt elmarad.

 „A rendőrséggel, a Premier League-gel, a rendezőkkel, a klubokkal folytatott tanácskozás eredményeként biztonsági okokból elhalasztjuk a mai mérkőzést. Tárgyalunk a pótlás pontos idejéről. A szurkolóink szenvedélyesen szeretik a klubot, és teljes mértékben elismerjük a véleménynyílvánításhoz és a békés tiltakozáshoz való jogukat. Ugyanakkor sajnáljuk, hogy a tüntetők akciója veszélybe sodorta a többi szurkolót, a rendezőket és a rendőröket. Köszönetet mondunk a rendőrségnek a támogatásukért, és segítjük őket az eset kivizsgálásában.”

Nem sokkal később a Liverpool is reagált a történtekre és a halasztásra. 

„A Liverpool Football Club teljes mértékben egyetért a mai mérkőzés halasztásáról szóló döntéssel az Old Traffordon és környékén végbement események után. Mi is osztjuk azt a nézetet, hogy a közbiztonság az elsődleges tényező egy ilyen döntés során, hogy biztonságos környezetet tudjunk biztosítani minden résztvevőnek, a személyzetnek, játékvezetőknek. Teljesen világos volt, hogy ezt ma nem tudjuk garantálni az események gyors eszkalálódása miatt. A Manchester Uniteddel, a Premier League-gel és a helyi hatóságokkal tárgyalunk a megfelelő időpontról a mérkőzés pótlására. Ahogy ez megvan, haladéktalanul tájékoztatjuk a szurkolóinkat.”

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/58794/pics/lead_800x600.jpg
Külföldi labdarúgás,Manchester United

További cikkek

Külföldi foci

EURO 2020: Spanyolország kiütéses győzelemmel jutott a legjobb 16 közé

2021.06.23. 20:00
A spanyol válogatott az eddigi rossz teljesítményével szemben nagyon simán, 5–0-ra legyőzte a szlovákokat ezzel az E-csoport második helyén …

Külföldi foci

EURO 2020: végül bejött a papírforma, Anglia és Horvátország a csoport élén

2021.06.22. 23:05
Az angoloknak csoportelsőséget ért az egygólos siker, a horvátok a skótok testén át jutottak a 16 közé.

Külföldi foci

EURO 2020: minden csillag szerencsésen állt, Dánia ott van a nyolcaddöntőben

2021.06.21. 22:55
Dánia 4–1-re kiütötte Oroszországot, és mivel Belgium 2–0-ra legyőzte Finnországot, így az együttes a második helyen jutott tovább a …

Külföldi foci

EURO 2020: Auszria győzött, így biztosan továbbjutott a nyolcaddöntőbe

2021.06.21. 19:55
Szoros mérkőzésen 1–0-ra legyőzte Ukrajnát Ausztria, ezzel utóbbi biztosan továbbjutott a legjobb 16 közé, míg előbbi a legjobb harmadik helyezésben …

Külföldi foci

EURO 2020: rekorddöntő olaszok, boldog walesiek, bizakodó svájciak

2021.06.20. 20:45
A törökök pedig lógó orral, három vereséggel utazhatnak haza. Ez nem az ő nyaruk volt.

Külföldi foci

EURO 2020: még mindig nyeretlenek a spanyolok

2021.06.19. 23:05
A társházigazda spanyol válogatott a svédek elleni 0-0 után most 1-1-es döntetlent játszott a lengyel csapattal.

Külföldi foci

EURO 2020: két portugál öngól, magukhoz tértek a németek

2021.06.19. 20:10
Nincs német meccs öngól nélkül. Bár ezúttal ők jöttek ki jobban belőle.

Külföldi foci

EURO 2020: hősies küzdelemben döntetlent játszottunk a franciák ellen

2021.06.19. 18:10
A magyar válogatott kemény meccsen 1-1-es döntetlent harcolt ki a regnáló világbajnokkal szemben.

Külföldi foci

EURO 2020: nem lett győztese a brit derbinek

2021.06.18. 23:00
Skócia megőrizte esélyét a továbbjutásra, Anglia pedig nem lehet túl büszke.

Külföldi foci

EURO 2020: nem bírtak egymással a csehek és a horvátok

2021.06.18. 20:00
A világbajnoki ezüstérmes Horvátország két forduló után mindössze egy pontot gyűjtött eddig az Eb-n.