Felháborodtak a japánok Thomas Bach és John Coates kijelentése után

Szabó Róbert
Szabó Róbert

Felrobbant az internet Thomas Bach és John Coates kijelentése után, miszerint a veszélyhelyzet közepette is mindenképpen megrendezik az olimpiát. A japán szurkolók a különböző közösségi oldalakon nemtetszésüknek adtak hangot.

Fotó: SportsPro Media

John Coates még pénteken tett egy olyan kijelentést, hogy az egészségügyi veszélyhelyzet ellenére is megrendeznék az olimpiát. Thomas Bach egyes sajtóhírek szerint ezt megerősítette, és azt is mondta, hogy „áldozatokra" van szükség az ötkarikás játékok megrendezéséhez. A japán lakosság ezen háborodott fel, és a nagy többség azt követelte, hogy az ország mondjon le a rendezésről.

A NOB reagált is ezekre az értesülésekre, amelyben kifejtette, hogy nem a japán lakosságra gondolt, amikor erről beszélt, hanem a Nemzetközi Gyeplabda Szövetséggel folytatott egyeztetésben hangzott el tőle az, hogy "az olimpiai mozgalom minden tagjának áldozatot kell hoznia". Emellett a szervezet hozzátette, hogy tényleg sok áldozatra van szükség a jelenlegi helyzetben, hiszen számtalan intézkedést kell annak érdekében meghozni, hogy az olimpia középpontjában a sportrendezvények maradjanak.

Japánban már a koronavírus-járvány negyedik hullámával küzdenek, Tokió és más prefektúra május végéig pedig egészségyügyi veszélyhelyzet alatt áll. 

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/58786/pics/lead_800x600.jpg
Tokió 2020,olimpia,koronavírus

További cikkek

Egyéni sportok

Összeállt az olimpiai vívócsapat

2021.05.26. 11:35
Éjszakába nyúló keddi elnökségi ülésen véglegessé vált a tokiói olimpiára utazó magyar vívó-válogatott összeállítása.

Egyéni sportok

Hatezer japán orvos kéri: töröljék az olimpiát!

2021.05.19. 11:45
Attól tartanak, összeomolhat az ázsiai ország egészségügyi rendszere. Ilyen áron márpedig nem szabad ötkarikás játékokat rendezni idén nyáron – szólítják fel a kormányt.

Egyéni sportok

Game(s) over? Egyre több japán törölné az olimpiát!

2021.05.17. 11:40
Egy friss felmérés szerint már az ázsiai ország lakosainak már több mint 80 százaléka ellenzi, hogy idén nyáron megtartsák az ötkarikás játékokat. A járványhelyzet mindent …

Egyéni sportok

Baj van: a japánok többsége továbbra is lefújná az olimpiát

2021.05.10. 13:40
Az emberi egészséget és az egészségügy működőképességét ugyanis fontosabbnak tartják, mint a világ legnagyobb sporteseményét.

Egyéni sportok

Tokió 2020: teljesen zárt kapussá tehetik az olimpiát

2021.04.30. 19:00
Arról már korábban döntött a japán szervezőbizottság, hogy külföldiek nem látogathatják az olimpiai versenyeket, de arról, hogy a hazai nézőket beengedik-e majd csak júniusban …

Csapatsportok

Tokió 2020: olimpiai résztvevő a magyar női vízilabda-válogatott!

2021.01.23. 21:00
Bíró Attila együttese remek játékkal, magabiztosan győzte le a házigazda Olaszországot a trieszti selejtezőtorna elődöntőjében, ezzel megszerezte a tokiói …

Külföldi foci

Labdarúgás: Cristiano Ronaldo is elkapta a koronavírust

2020.10.13. 16:50
A Juventus legnagyobb sztárját sem kímélte a járvány, a portugál labdarúgó-szövetség kedden bejelentette, Cristiano Ronaldo koronavírus-tesztje pozitív lett.

Külföldi foci

Koronavírus Salzburgban, Szoboszlai nem játszhat a bolgárok ellen

2020.10.04. 10:30
Hatalmas csapás a magyar válogatottnak: egyik legjobbja nem szerepelhet az Eb-pótselejtezőn.

Egyéni sportok

Idén nem lesz öttusa-világbajnokság

2020.09.28. 13:05
A Nemzetközi Öttusa Szövetség törölte a sportág idei felnőtt világbajnokságát, melyet eredetileg Kínában, majd a februári módosítás után Mexikóban rendeztek volna meg.

Csapatsportok

Kézilabda: újabb koronavírus-fertőzés Szegeden

2020.09.27. 15:15
A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának újabb játékosa fertőződött meg koronavírussal.