Ökölvívás: fantasztikus meccs, de nincs új vitathatatlan világbajnok

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

Kiváló mérkőzésen döntetlenre végzett egymással az amerikai Jermell Charlo és az argentin Brian Carlos Castano a  vitathatatlan nagyváltósúlyú világbajnoki címmérkőzésen.

Fotó: AFP

Ma hajnalban a vitathatatlan nagyváltósúlyú világbajnoki címért csapott össze egymással az amerikai Jermell Charlo (IBF, WBC, WBA) és az argentin Brian Carlos Castano (WBO) a texasi San Antonióban. Az idei évben ez már a második olyan mérkőzés volt ahol a négy nagy szervezet övet terítékre került: májusban kisváltósúlyban Josh Taylor verte Jose Ramirezt a kisváltósúlyban. A két ökölvívó közül egyértelműen a hazai pályán küzdő Charlo volt az esélyesebb. 

A mérkőzés első menete kiegyenlített volt és bár Charlo jobb volt a második három perc során, sokáig az argentin sportoló dominált. A két harcos egy-egy alkalommal meg is rendítette ellenfelét, de Castano egyértelműen többször próbálkozott ütéssel, igaz a hatékonysággal voltak problémái. Charlo a 10. menetben vette át az irányítást, ekkor majdnem padlóra is küldte addig stabil lábakon álló vetélytársát. Az amerikai az utolsó két menetben is intenzíven bokszolt, de így is óriási kérdés volt, hogy a 12 menetet követően a pontozók milyen eredményt hoznak ki. 

Az első pontozó 114-113-al Castanót látta jobbnak, a második döntnök viszont némileg megkérdőjelezhető döntést hozva 117-111-el Charlót hozta ki jobbnak. Mivel a harmadik pontozóbíró 114-114-et ítélt, így a meccs döntetlennel zárult. Ez azt jelenti hogy mindkét bokszoló megtarthatta a bajnoki öveit vagyis továbbra sincs vitathatatlan bajnoka a nagyváltósúlynak. A meccs eredménye az utóbbi órákban is heves vitákat keltett az interneten, így remélhetőleg létrejön a visszavágó a két kiváló ökölvívó között. 

Címkék: Ökölvívás
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/58935/pics/lead_800x600.jpg
Ökölvívás

További cikkek

Egyéni sportok

Ökölvívás: Pribojszki Kata továbbjutott, míg Tarnóczy Tamara kiesett

2020.03.14. 21:45
A 60 kilogrammosok súlycsoportjában szereplő Pribojszki Kata nyert, míg az 51 kilósok kategóriájában indult Tarnóczy Tamara kikapott a mérkőzésén a …

Egyéni sportok

Ökölvívás: Harcsa Zoltán visszavonul

2020.03.04. 09:15
Bejelentette visszavonulását Harcsa Zoltán, kétszeres olimpikon, Európa-bajnoki harmadik helyezett ökölvívó. A sportoló a Facebook-oldalán közölte a hírt.

Egyéni sportok

Ökölvívás: júniusban összecsap Pulev és Joshua

2020.03.02. 15:10
Hivatalosan is bejelentették, hogy júniusban Anthony Joshua és Kubrat Pulev egymással küzdenek meg az IBF, a WBA, a WBO és az IBO világbajnoki öveiért.

Egyéni sportok

Az örömből és a bánatból is bőségesen kijutott, avagy erről írtunk februárban

2020.03.01. 16:30
Péni István Európa-bajnokságot, Liu Shaolin Sándor összetett világkupát, Szilágyi Áron és Marosi Ádám pedig vk-versenyt nyert …

Egyéni sportok

Ökölvívás: Fury elsöpörte Wildert és újra világbajnok!

2020.02.23. 06:45
Tyson Fury technikai KO-val verte a címvédő Deontay Wildert Las Vegasban és így megszerezte a WBC nehézsúlyú világbajnoki címét.

Egyéni sportok

Bocskai emlékverseny: Gálos arany-, Nagy és Kovács ezüstérmes

2020.02.08. 07:40
Gálos Roland megnyerte az 57 kilogrammos kategória versenyét, míg a másik két magyar döntős, Nagy Tímea (75 kg) és Kovács Richárd (63 kg) ezüstéremmel zárt.

Egyéni sportok

Bocskai emlékverseny: három magyar jutott döntőbe

2020.02.06. 19:25
Az elődöntőkben érdekelt hét magyar közül csupán egy veszített a ringben, ennek ellenére "mindössze" hárman, Nagy Tímea, Gálos Roland és Kovács Richárd lesznek érdekeltek a …

Csapatsportok

"Aranyos" évkezdeten van túl a magyar sport, avagy erről írtunk januárban

2020.02.01. 08:15
Babos Tímea harmadszor lett Grand Slam-győztes, 21 év után itthon nyert Eb-t a a férfi vízilabda-válogatott és taroltak a …

Egyéni sportok

Ökölvívás: a magyar szövetség elnöke bízik az olimpiai szereplésben

2020.01.10. 12:55
Bajkai István, a Magyar Ökölvívó Szövetség (MÖSZ) elnöke a nem túl jó esélyek ellenére bízik benne, hogy lesz magyar bokszoló a tokiói olimpián.

Egyéni sportok

Ökölvívás: elhunyt Carlos De León, minden idők legjobb cirkálósúlyú bokszolója

2020.01.03. 11:15
60 éves korában elhunyt Carlos De León, négyszeres cirkálósúlyú profi ökölvívó, akit a súlycsoport történetének …