Jégkorong olimpiai selejtező: totális magyar összeomlás Rigában

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

A magyar férfi jégkorong-válogatott katasztrofális harmadik harmadot követően 9-0-ra kikapott a házigazda Lettországtól a rigai olimpiai selejtező második játéknapján. 

fotó: Madarász Milán/MJSZ

Lettország-Magyarország 9-0 (1-0, 0-0, 8-0)

A franciák elleni 5-3-as vereség után már csak matematikai esélye volt a magyar férfi jégkorong-válogatottnak az olimpiai szereplés kivívására. Csapatunknak ráadásul a házigazdával kellett összecsapnia a második meccsén, azzal a lett válogatottal, amely 6-0-ra elgázolta az olaszokat az első körben. 

Már az első harmadban is látszott az óriási különbség a csapatok között, a lettek kvázi akkor támadtak, amikor akartak. Magyar lövést nem is lehetett feljegyezni húsz perc alatt, lettet viszont húszat is. Ilyen körülmények között kész csodának számított, hogy a hazaiak közül csak Abols járt túl a fantasztikusan védő Hetényi Zoltán eszén. A bravúrt-bravúrra halmozó magyar kapus azonban megsérült az egyik hárítása során és a helyét Rajna Miklós foglalta el a magyar kapuban. 

A második játékrészben sikerült kivédekezni egy áthúzódó emberhátrányt is, és ekkor egyértelműen megjött a meccsbe a magyar válogatott. A mieink többször lőttek kapura az ellenfélnél, Papp Kristóf közel is járt az egyenlítéshez, de a kapuvasat találta el, akárcsak Sofron István. Az eredmény 40 percet követően is 1-0 volt, így senki sem számított arra, hogy az utolsó játékrészben az elmúlt évek egyik legnagyobb összeomlása következik. Pedig így történt. 

A magyarok rögtön eladták a korongot, Balcersnek pedig csak annyi dolga volt, hogy belőjje majd Kennis tovább növelte a különbséget. Volt lehetőség ugyan a szépítésre, de a helyzetek kimaradtak, Rajna viszont hiába védett többször is nagyot az 51. percben tehetetlen volt Blugers emberelőnyös lövésével szemben. Innentől a lettek már a közönségért is játszottak: 56 perc elteltével Abols majd néhány pillanattal később Balcers lőtte be a második gólját, hogy aztán Blugers se maradjon le tőlük. 7-0 után sem állt le a házigazda Balcers ismét ünnepelhetett míg a magyar szempontból katasztrofálisnak minősíthető végeredményt Kenins alakította ki. 

A magyar csapat ezzel a vereséggel elveszítette esélyét arra, hogy kijusson a pekingi olimpiára, a kvótáért Lettország és Franciaország mérkőzik vasárnap délután. Csapatunk az olimpiai selejtezőtornát Olaszországgal szemben zárja le vasárnap déltől. 

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/59211/pics/lead_800x600.jpg
Jégkorong,magyar jégkorong-válogatott

További cikkek

Amerika

NHL: lehengerlő kapusteljesítménnyel nyert az Arizona (videó)

2021.11.30. 12:25
Az Arizona Coyotes 1-0-ra győzött Winnipegben az élete meccsét teljesítő Karel Vejmelka vezérletével.

Amerika

NHL: idegenben nem lehet megállítani a Torontót (videó)

2021.11.29. 12:30
A Toronto Maple Leafs 5-1-re nyert Anaheimben az NHL mai játéknapján és így zsinórban hetedik győzelmét aratta idegenben.

Amerika

NHL: Ovecskin és Kuznyecov tolta a Washington szekerét (videó)

2021.11.27. 11:10
A Washington Capitals két orosz sztárjátékosa vezérletével 4-3-ra verte a Forida Pantherst az NHL legutóbbi játéknapjának rangadóján.

Amerika

NHL: kikapott az Edmonton Dallasban, McDavid sorozata megszakadt (videó)

2021.11.24. 10:30
A Dallas Stars 4-1-re győzte le az Edmonton Oilerst, míg a Tampa Bay Lightning kapott gól nélkül nyert a Philadelphiával szemben az NHL mai játéknapján.

Amerika

NHL: gólzáporos meccsen győzött a Columbus és a Colorado (videó)

2021.11.23. 10:30
A Columbus Blue Jackets 7-4-re győzött Buffaloban, míg a Colorado Avalanche 7-5-re nyert az Ottawa Senators ellen az NHL mai játéknapján.

Amerika

NHL: utolsómásodperces góllal nyert a New York Rangers (videó)

2021.11.22. 13:05
A New York Rangers 5-4-re győzött a Buffalo Sabres ellen, a hazaiak győztes gólja a dudaszó pillanatában esett.

Amerika

NHL: hetet lőtt a Colorado az újoncnak (videó)

2021.11.20. 10:25
A Colorado Avalanche 7-3-ra győzött a Seattle Kraken otthonában az NHL mai játéknapján.

Amerika

NHL: több mint 70 éves rekordot állított be a Calgary (videó)

2021.11.19. 12:55
A Calgary Flames 5-0-ra győzött a Buffalo Sabres otthonában és beállított egy 1938 óta érvényben lévő rekordot az NHL-ben.

Amerika

NHL: nyert a Colorado Vanvcouverben (videó)

2021.11.18. 12:20
A Colorado Avalanche 4-2-re győzött a Vancouver Canucks otthonában az NHL mai játéknapján.

Amerika

NHL: magabiztosan győzött a Tampa Bay (videó)

2021.11.16. 12:05
A Tampa Bay Lightning 4-1-re győzött a New York Islanders ellen az NHL mai játéknapján.