Női kézilabda-vb: ötgólos győzelemmel mentek tovább a spanyolok és a dánok

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

A házigazda  illetve Dánia jutott tovább a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság keddi negyeddöntőiből. 

Fotó: IHF

Immáron csak a legjobb 8 csapat van versenyben a Spanyolországban zajló világbajnokságon. A magyar válogatott a középdöntőben zárta szereplését, Golovin Vlagyimir csapata a tizedik helyen végzett. A negyeddöntő legnagyobb hiányzójának a címvédő Hollandia számít, amely szintén nem tudott továbbmenni a középdöntőben. 

Dánia jól kezdett Brazíliával szemben és a meccs első kilenc góljából hatot szerzett majd 11-8-ra is vezetett. A dél-amerikaiak Adriana Cardoso vezérletével egyenlítettek és a szünetig minimálisra csökkentették a különbséget. A második félidőre a dánok védekezése jobb lett, Sandra Toft 17 lövést is hárított és így végül a skandinávok 30-25-re győztek. A dánok a francia-svéd negyeddöntő győztesével játszanak. 

A vb-ezüstérmes Spanyolország számára rémálommal ért fel a Németország elleni kezdés, mivel a házigazda 3-7-re is állt. Egy időkérés után aztán a spanyolok áttértek nyitott védekezésre és egy 7-1-es sorozattal átvették a vezetést majd 14-10-el álltak jobban a szünetben. A fordulás után a germánok egy 4-1-es sorozattal felzárkóztak, ám a veterán Silvia Navarro kulcspillanatban védett ki két büntetőt, elől pedig hatékonyab lett a befejezés. 23-17 után a németek ugyan megfelezték a lemaradásukat, de végül nem tudtak közelebb kerülni. A spanyolokra az orosz-norvég rangadó továbbjutója vár. 

Női kézilabda-világbajnokság, negyeddöntők

Spanyolország-Németország 26-21 (14-10)
Dánia-Brazília 30-25 (14-13)

szerdán játsszák

Orosz csapat-Norvégia 17.30
Franciaország-Svédország 20.30

Címkék: Kézilabda
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/59864/pics/lead_800x600.jpg
Kézilabda

További cikkek

Csapatsportok

Férfi kézilabda NB I: győzelemmel kezdett a Veszprém és a Szeged is

2016.03.16. 20:10
Az alapszakaszgyőztes Szeged és a Veszprém is győzelemmel kezdte a férfi kézilabda NB I rájátszását.

Csapatsportok

Női kézilabda Eb-selejtező: vereség a lengyelek ellen

2016.03.13. 20:25
A magyar női kézilabda-válogatott nem tudta bebiztosítani a helyét a decemberi, svédországi Európa-bajnokságon, miután vasárnap Érden egy góllal kikapott a lengyel csapattól.

Csapatsportok

Női kézilabda: teltház előtt egy iksz is elég

2016.03.13. 13:15
Nyugodtan, mégis motiváltan készült a magyar válogatott Érden a lengyelek elleni második Eb-selejtezőre, hiszen egy pontra áll a biztos Eb-részvételtől.

Csapatsportok

Férfi kézilabda: Xavi Sabaté az új szövetségi kapitány

2016.03.11. 10:45
Xavi Sabatét, az MVM Veszprém spanyol vezetőedzőjét nevezte ki a magyar férfi válogatott szövetségi kapitányának a Magyar Kézilabda Szövetség.