Vízilabda Eb: Pohl sérülése miatt Vadovics a keretben

sportfaktor.hu

Pohl Zoltán sérülése nem jött rendbe, nem utazhat Splitbe a vízilabda Európa-bajnokságra, és helyére Varga Zsolt szövetségi kapitány a balkezes Vadovics Viktort hívta be.

A magyar szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint a csapat pénteken Zágrábba utazik, és szombaton onnan folytatja útját a kontinensviadal helyszínére. Az Európa-bajnokságon hétfőn Szlovénia, szerdán Szerbia, pénteken pedig Izrael ellen vív csoportmeccset.

A válogatott szerda késő este érkezett haza spanyolországi túrájáról. Varga Zsolt kifejezetten örült, hogy néhány napig együtt készülhetett alakuló csapata a világbajnok spanyolokkal.

"Ahogy ilyenkor lenni szokott, voltak kifejezetten jó, illetve kevésbé jó pillanatok a kétkapus edzéseken, a fór-hátrány gyakorlása közben. Összeségében rendkívül hasznos volt még ilyen rövid időintervallum alatt is ez az edzőtábor"

- mondta Varga Zsolt.

"Nem titok, az edzőmeccseken két-három góllal a spanyolok voltak a jobbak, de ez egyáltalán nem foglalkoztatott, nem az eredmény volt számunkra a lényeg, sokkal inkább a gyakorlás. Merthogy olyan elemeket igyekeztem kipróbálni a játékosokkal, amelyeket a jövőben látni szeretnék a csapattól, kíváncsi voltam arra, ezen a szinten hol tartunk, mire számíthatok a legjobbak ellen egy-egy ilyen szituációban. Tekintettel arra, hogy a világbajnok ellen tesztelhettünk, rendkívül hasznos információkat gyűjthettem elsősorban a saját csapatunkkal kapcsolatban."

A válogatott kerete:

kapusok: Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC)
mezőnyjátékosok: Ágh György (BVSC), Angyal Dániel (Szolnok), Burián Gergely (OSC), Fekete Gergő (FTC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Molnár Erik (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Vadovics Viktor (Vasas), Vigvári Vendel (FTC), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz)

Címkék: Vízilabda
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/60423/pics/lead_800x600.jpg
Vízilabda

További cikkek

Csapatsportok

Férfi vízilabda ob I: az OSC négy góllal volt jobb a BVSC-nél

2023.03.18. 20:15
Az OSC 13-9-re nyert vendége, a BVSC ellen a férfi vízilabda ob I szombati játéknapján.

Csapatsportok

BENU női vízilabda MK: története során először a Ferencváros nyerte a trófeát

2022.12.17. 20:55
Története során először a Ferencváros nyerte a BENU női vízilabda Magyar Kupát, miután a szombati döntőben 9-5-re legyőzte az …

Csapatsportok

Elhunyt Csapó Gábor

2022.11.27. 10:10
72 éves korában elhunyt Csapó Gábor, a magyar vízilabda egyik legnagyobb legendája.

Csapatsportok

Vízilabda Eb - Varga Zsolt: folytatni kell ezt a munkát

2022.09.11. 10:10
A házigazda horvátokkal szemben elveszített Európa-bajnoki döntő után csalódottan értékeltek a magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai.

Csapatsportok

Vízilabda Eb: egygólos vereség a döntőben, ezüstérmesek a magyarok

2022.09.10. 22:00
A magyar férfi vízilabda-válogatott nem tudta megvédeni címét a spliti Európa-bajnokságon, mert a szombati fináléban 10-9-re kikapott a házigazda horvát …

Csapatsportok

Vízilabda Eb: sima győzelemmel ötödik a magyar női válogatott

2022.09.09. 19:00
A magyar női vízilabda-válogatott 18-7-re legyőzte pénteken az izraeli csapatot a Splitben zajló Európa-bajnokságon, így ötödik helyen végzett.

Csapatsportok

Vízilabda Eb: döntőben a magyar férfiválogatott

2022.09.08. 19:10
A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott 10-8-ra legyőzte a világbajnok spanyol csapatot a Splitben zajló 35. Európa-bajnokság csütörtöki elődöntőjében.

Csapatsportok

Vízilabda Eb: könnyed magyar siker a női helyosztón

2022.09.07. 17:50
A magyar női válogatott szerdán a várakozásoknak megfelelően nagy fölénnyel, 19-9-re múlta felül a francia csapatot a Splitben zajló vízilabda Európa-bajnokságon.

Csapatsportok

Vízilabda Eb: a spanyolok lesznek a magyarok elődöntős ellenfelei

2022.09.06. 20:15
A címvédő magyar válogatott a spanyol csapattal találkozik a csütörtöki elődöntőben a Splitben zajló vízilabda Európa-bajnokság férfi tornáján, miután …

Csapatsportok

Vízilabda Eb: Montenegró legyőzésével elődöntős a címvédő férfi válogatott

2022.09.06. 16:15
A magyar férfi vízilabda-válogatott 11-8-ra legyőzte a legutóbb bronzérmes montenegrói csapatot a Splitben zajló 35. …