Vízilabda Eb - Varga Zsolt: földön kell maradnunk!

sportfaktor.hu

Varga Zsolt szövetségi kapitány szerint a szerbek felett aratott történelmi különbségű, 16-7-es győzelem után az a legfontosabb, hogy a férfi vízilabda-válogatott játékosai a földön maradjanak a spliti Európa-bajnokságon.

 "Nem lehet kiengedni! De ha ilyen fegyelmezettek leszünk, akkor szép vége lehet ennek a kontinensviadalnak"

- jelentette ki a júliusban kinevezett szakvezető.

"Talán mindössze egyszer fordultak le a szerbek az egész meccsen, akkor is Vogel védett bravúrosan, a blokkok pedig a harmadik negyed végéig egészen kiválóan működtek".

Az Eb-k történetében eddig a háromgólos magyar győzelem volt a legnagyobb az ősi riválisnak számító szerbek ellen, ezért is hatalmas bravúr a mostani kilenctalálatnyi különbség. Varga úgy vélte, ez egyértelműen a remek és fegyelmezett védekezésnek volt köszönhető:

"Alapvetően a magyar vízilabda filozófiája a góllövésre épül, én is ebben nevelkedtem, de a védelem nyeri a mérkőzéseket. Mindig fogunk tudni gólt lőni, de ha csak hetet kapunk, akkor sokkal könnyebb győzni".

A játékosként olimpiai bajnok szakembernek ez a forgatókönyv nem szerepelt a fejében, de hozzátette, néha előfordul, hogy két jó csapat között is kinyílik az olló, ilyenkor a győztes együttes energiát nyerhet a diadalából.

Varga szerint a kiütéses siker másik kulcsa az volt, hogy "mindenki alárendelte a góllövési egóját a csapatérdeknek".

A mérkőzés legeredményesebb játékosa, a négyszer betaláló Manhercz Krisztián szerint nem kell azzal foglalkozni, hogy volt-e ehhez hasonló diadal a szerbek ellen, mert inkább az a fontos, hogy sokaknak ez az első világversenye, és most megmutatták, hogy nemcsak tehetségesek, hanem már jó játékosok. Példaként említette a három gólt dobó Konarik Ákost.

"Annak örülök, hogy ilyen erőt tudtunk mutatni, mert ez az önbizalomnak is jót tesz. Ugyanakkor azt is fontos megjegyezni, hogy nem ez a reális eredmény"

- fogalmazott az OSC vízilabdázója.

Zalánki Gergő azt emelte ki, nem szabad elhinni, hogy az olimpiai bajnok szerbek ilyen arányú legyőzése azt jelenti, a magyar csapat a legjobb.

"Olyan összeszedett volt a csapat, amennyire már régóta szerettük volna"

- összegzett az olasz Pro Reccóval Bajnokok Ligája-győztes klasszis.

A magyar válogatott bravúros győzelmével nagy valószínűséggel a csoport első helyén zár, amit matematikailag pénteken 9 órától a szerényebb képességű Izrael ellen biztosíthat be, így várható első helyének köszönhetően vasárnap nem kell vízbe ugrania a nyolc közé kerülésért, azaz jövő kedden a negyeddöntőben lesz érdekelt legközelebb.

Címkék: Vízilabda
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/60479/pics/lead_800x600.png
Vízilabda

További cikkek

Csapatsportok

Elhunyt Csapó Gábor

2022.11.27. 10:10
72 éves korában elhunyt Csapó Gábor, a magyar vízilabda egyik legnagyobb legendája.

Csapatsportok

Vízilabda Eb - Varga Zsolt: folytatni kell ezt a munkát

2022.09.11. 10:10
A házigazda horvátokkal szemben elveszített Európa-bajnoki döntő után csalódottan értékeltek a magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai.

Csapatsportok

Vízilabda Eb: egygólos vereség a döntőben, ezüstérmesek a magyarok

2022.09.10. 22:00
A magyar férfi vízilabda-válogatott nem tudta megvédeni címét a spliti Európa-bajnokságon, mert a szombati fináléban 10-9-re kikapott a házigazda horvát …

Csapatsportok

Vízilabda Eb: sima győzelemmel ötödik a magyar női válogatott

2022.09.09. 19:00
A magyar női vízilabda-válogatott 18-7-re legyőzte pénteken az izraeli csapatot a Splitben zajló Európa-bajnokságon, így ötödik helyen végzett.

Csapatsportok

Vízilabda Eb: döntőben a magyar férfiválogatott

2022.09.08. 19:10
A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott 10-8-ra legyőzte a világbajnok spanyol csapatot a Splitben zajló 35. Európa-bajnokság csütörtöki elődöntőjében.

Csapatsportok

Vízilabda Eb: könnyed magyar siker a női helyosztón

2022.09.07. 17:50
A magyar női válogatott szerdán a várakozásoknak megfelelően nagy fölénnyel, 19-9-re múlta felül a francia csapatot a Splitben zajló vízilabda Európa-bajnokságon.

Csapatsportok

Vízilabda Eb: a spanyolok lesznek a magyarok elődöntős ellenfelei

2022.09.06. 20:15
A címvédő magyar válogatott a spanyol csapattal találkozik a csütörtöki elődöntőben a Splitben zajló vízilabda Európa-bajnokság férfi tornáján, miután …

Csapatsportok

Vízilabda Eb: Montenegró legyőzésével elődöntős a címvédő férfi válogatott

2022.09.06. 16:15
A magyar férfi vízilabda-válogatott 11-8-ra legyőzte a legutóbb bronzérmes montenegrói csapatot a Splitben zajló 35. …

Csapatsportok

Vízilabda Eb: vereség a címvédő spanyoloktól a női negyeddöntőben

2022.09.05. 20:20
A magyar női vízilabda-válogatott 15-11-re kikapott a címvédő spanyol csapattól a spliti vízilabda Európa-bajnokság hétfői negyeddöntőjében.

Csapatsportok

Férfi vízilabda Eurokupa: három magyar csapat is megkapta selejtezős ellenfeleit

2022.09.05. 17:10
Három magyar csapat, a Szolnoki Dózsa, a Budapesti Honvéd SE és a BVSC-Zugló is megkapta ellenfeleit a férfi vízilabda Eurokupa …